bugün

ruhi çenet

adam çalışıyor, emek veriyor ve bunu sürekli olarak yapıyor.

youtube'a inanmış bunun için her şeyi bırakıp oraya kanalize olmuş.

öyle videoları vardı ki evet birebir kopya görsellerine kadar bu kendisin pek kabullenmediği tek eksik yönü.

ama bu adamı 5 yıldır izlerim başta sadece basit videolar ve sonrasında gizem ve ürkütücü videolarla popüler oldu. ve o dönemler en popüler youtuber'dı.

ama bu temaya sığınıp kalmadı bu temayı terk etmedi de sürekli gelişti, bazen izlerken çok basit bir hata fark ediyorunuz videoda ve bu dikkatinizi çekiyor. çünkü ruhi çenet böyle hata yapmamalı diyorsunuz. çünkü iyi kötü bir beklenti yaratmış.

bu adam kadar bilgisi ve araştırma yeteneği olan en az on binlerce kişi var memlekette bu adamın tek farkı biz düşünür ve bilirken o çaba sarf ediyor, emek veriyor ve en önemli yanı bunu sürekli sürekli sürekli sürekli yapıyor.

şimdi bizim işimiz gücümüz var o kadar zaman nerde diyecek olan istifa etsin başlasın youtube'a risk değil mi ama bu adam bu işlere girerkende bir garantisi yoktu. o zaman her yotube kullanıcısının yaptığı en şu 10, ilk 200 bilmem ne gibi vasat videolarla başladı. olmayabilirdi de...

mesela ben sıra dışı bir kaya belgeselini 5 6 bölüm izlemiş iken aklımda olan tek şey bu youtube'a çok güzel malzeme olur ve özetlenir idi.

bir ay geçmeden ruhi'nin bir videosunu gördüm resmen belgeseli anlatıyordu. zaten sonunda da söyledi bunu...