bugün

milan baros

öncelikle, fanatik beşiktaşlıyım ve ingiltere futbolunu 15 yıldır oldukça yakından takip ediyorum.

Milan Baros Banik Ostrava'dan Liverpool'a geldiğinde yıldızı yeni parlıyordu. Bir yandan ingiliz futboluna uyum sorunu çekip çekmeyeceği tartışılırken başarılı futboluyla takdir toplamaya başlamıştı. Liverpool'da 2,5 yıl oynadı, 70 maçta 20 gol attı. Çok gol atmıyordu ama ingiltere'de koşmak daha önemliydi ve hücum hattında çılgın pres yapıyordu.

2004 sezonunda şanssız bir şekilde bileğini kırdı ve 6 ay formasından uzak kaldı.

Onu Liverpool'a getiren Gerard Houllier'in takımdan ayrılıp Lyon'a gitmesi ve onu Lyon'da görmek istediğini belirtmesi kafasını karıştırdı. Sakatlığının etkisinden de kurtulamamıştı. Peter Crouch'un alınması ve Rafa Benitez'in Baros'un transfer görüşmesi yapmakta serbest olduğunu açıklamasından sonra Liverpool'dan ayrıldı ve sürpriz bir kararla Aston Villa'ya imza attı. "ingiltere'de yapacak işlerim var" demişti.

Aston Villa'ya takımın yıldızı olarak transfer edilmişti ve bunu kaldıramadı. Fazla bencil oyunu ve son vuruşlardaki başarısızlığı yüzünden 2007 yılında transfer listesine konuldu ve devre arasında eski hocasının takımına Lyon'a imza attı.

ilk maçında Stephane Mbia'ya ırkçı saldırıda bulunduğu iddia edildi. Mahkeme sonrasında onu suçsuz bulsa da morali bozuldu. 2007 sonunda Gerard Houllier takımdan ayrılınca "yalnız hissettiği" yönünde açıklamalar yaptı, ertesi hafta aşırı hız yaparken yakalandı ve tutuklandı.

Devre arasında 6 aylığına Portsmouth fc'ye gönderildi ama çıktığı 16 maçta gol atamadı. "ingiltere bana uygun değil" açıklamasını yaptı, Lyon'a geri döndü ama kendini bir kez daha transfer listesinde buldu.

ve sonra Galatasaray'a geldi.

Şimdi bakalım. euro 2004'ün gol kralı. Liverpool'un 2,5 sezon (yarım sezonu sakattı) bilfiil forveti. fransa ve şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşamış biri.

Biraz fazla duygusal ve başına buyruk ama kesinlikle iyi bir forvet.

Bencil oynuyor ama kendine güveni oturduğunda harika işler yapabiliyor. (tekrar ediyorum euro 2004 gol kralı)

Herkesin hayatında kötü seçimler ve kötü dönemler olduğunu kabul etmekte fayda var. Milan Baros eğer kendisini buraya alıştırabilirse iyi iş çıkaracaktır. Ama beceremezse şöhreti onu kurtaramayabilir.