bugün

25 haziran 2018 muharrem ince basın açıklaması

81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım dedikten sonra kafamda çalan şarkıyı özleyeceğim.

Basın toplantısı sakin geçti ama mücadeleye devam dedi. Bu güzeldi.
Son 2 ay aday çıkar %40 alsın zaten imkansızdı ama % 31 sol aday için iyi sonuçtur. Kendisi de dedi her partiden oy verenler oldu diye.

Bir kere gelip cumhurbaşkanı olmak bizim gibi kaotik ülkelerde çok zordur. iyi bir başlangıç ama ülkenin dinamiklerine güven kalmadı. işte o yüzden biz de umut gördük ve heyecanlandık. Yüzümüz güldü biraz, heyecanlı insanlar gördüm yıllar sonra. Oy atmayanları sandığa götürdü. Bu bile güzeldi. Chp seçmeni mitinge gitti bu da şunu gösterdi zorla chp ye oy veren bir kesim var. Memnun değil ama oy veriyor. Bu sefer tüm chp seçmeni umutluydu birine güvendi. Bu açıdan da heyecanlıydı seçmen için.

Rte yi tebrik etti, fark oldugunu söyledi, dünkü basın toplantısı için teşekür etti rte ye, bunlar güzel şeydi bizler için. Muhammer ince iyi bir siyasetçi bunları yaparak ileriye tohum atılacağını iyi bilen bir kurt.

Komplo teorilerini sevmem ama gözlerindeki feri göremedim, baskı mı dersiniz? Üzüntü mü? Yorgunluk mu? Bilemedim.

Yol uzun, 1-2 aya kadar toparlayacağını ve chp nin üst kadrosunun temizleneceğini düşünüyorum. Şu dakikadan da sonra chp nin daha iyi alternatifi yoktur.

Teşekkürler Muharrem ince.