bugün

yılmaz büyükerşen

kendisinin ilk yerel seçimler de seçilip seçilmeyeceği partisi ve kendisinden çok diğer partilerin yapacağı hamlelere bağlı, eskişehir'in şimdiden efsane olmuş efsane başkanı,

nasıl mı? açıklayayım:

eskişehir'de, büyükşehir belediyesi için ilk yerel seçimlerde başkanlık yarışı akparti adayı ile dsp'nin yılmaz büyükerşen'i arasında geçeceği % 99'dur.

akp maalesef kimi koysa(tabir-i caizse odunu bile koysa) % 40'ın üzerine çıkacak. yılmaz hoca da, eğer chp aday koymaz hocayı desteklerse yılmaz hoca da % 40'ın üzerine çıkar.

diğer partiler max. % 20'lik oyu paylaşırlar. işte burada eskişehir büyükşehir yılmaz hoca'nın mı yoksa akp'nin adayının mı olacağını çok ilginç diğer partilerin adayları belirleyecek.

burada öne çıkan partiler demokrat parti(eski doğru yol partisi destekleyenlerin hepsi olmasa bile çoğu dp adayını destekleyecekler), bir de milliyetçi hareket partisi(bu partinin de eskişehir'de kemikleşmiş min %5-6 oyu var).

işte bu 2 parti kilidi çözecek, bu 2 partinin adayları yılmaz hoca'dan çok oy çalarlarsa akp adayı, eğer akp adayından çok oy çalarlarsa yılmaz hoca seçilecek, ama burada da en önemli etken chp'nin aday koymayarak yılmaz hocayı desteklemesi, eğer chp aday koyarsa yılmaz hoca'nın oyları % 10-15 düşer, bu da akp'nin adayının işine yarar.