bugün

anneyi cehenneme gönderen tanrı modeli

valla tarih boyunca yaşamış ve ilerde de yaşayacak trilyonlarca insanı (aralarındaki devrimcileri, bilimadamlarını vb. sonsuza dek sürecek şekilde hem de) yakacak olduktan sonra sadece anneyi yakacak olmasına eleştiri getirecek değilim. ama bu lafın dillendirilmesi işkenceyi dindarların ne kadar normalleştirmiş olduğunu gösterdi bize verilen cevaplarla.

işte dine en büyük karşı olmamızın sebeplerinden biri de bu. bi insanı sonsuza kadar yakacak bi tanrıyı gayet normal bi şeymiş gibi düşünmek -belki bin sene önceki insan için hadi neyse de- bugün için insanlığa hakarettir.

şu an bruce almighty filmindeki gibi tanrı inip bütün güçlerini bana devretse ilk işim cehennemi yok etmek olur. işkence olamaz tanrı katındaki mahkemenin sonu çünkü. bırak tanrı katını, benim katımda bile değil.. ki bu tanrı insandan daha merhametli güya.

"küçücük çocuklara tecavüz eden sapıklar cezasız mı kalacak yani" diye soracaklara birinci olarak, evet o insanı bile işkenceye maruz bırakmaktan daha insani (bırak tanrısalı, insani diyorum bak) çözüm bulabilir tanrı.. ki biz yakaladığımız çocuk tecavüzcülerini işkenceden geçirmiyoruz modern hukukta. ama onların işkenceden geçirilmesini savunanlar da genellikle bu kesimden çıkıyor zaten.. tesadüf mü.. değil bence.

ikincisi de o çocuk tecavüzcüsü eğer dine inanıyorsa bi gün cennete girecek mutlaka ama tarih boyunca yaşamış bütün idealist bilimadamları, halkları için hayatlarını feda etmiş devrimciler ise o çocuk tecavüzcüsünden aşağıdalar ve sonsuza kadar işkence görecekler.

hala diyorsanız ki evet bu çok doğal, işkenceyi hakediyorsunuz, o tecavüzcülerden, katliamcılardan, savaş baronlarından daha büyük cezayı hakediyorsunuz.. e o zaman az biraz size insaniyetinizi kaybettiğiniz gözüyle bakmaya hakkımız olsun.