bugün

izmir katip çelebi üniversitesi

Balatçık'ta kurulmuş eski tekel depolarından çevirilmiş bir okuldur. Fakülte kavramı falan pek yoktur. Hemen hemen herkes merkezi derslikler adı verilen binada ders alırlar. Büyük bir kampüs alanına sahip olmasına rağmen bu alanın oldukça büyük bir kısmı kullanılmamaktadır.

Çok köklü bir üniversite olmadığı için kampüs ve kampüs çevresi kurulduğundan bu yana yavaş yavaş gelişmektedir. Okulun içerisine birkaç yeni cafe, ptt vs. bu sene yapılmıştır. Okul çevresinde de öğrencilere uygun cafeler hızla artmaya başlamıştır. Bu sene okul civarına A101 Bim gibi birkaç market açılmış olup bu durum Balatçık'ta oturan öğrencileri oldukça sevindirmiştir. Yavaş yavaş okul ve okul çevresi gelişse de gerçekten üniversite hayatı yaşamak için hala çok iyi bir alternatif değildir.

Ayrıca son zamanlarda okulun ana giriş kapısının yan tarafına sözde "öğrenci otoparkı" adı altında küçücük bir otopark yapıp, araçlarımızı kampüsün içerisine almayı bırakarak büyük ayıp eden üniversitedir. Aynı otoparktan bir tane de arka giriş kapısı tarafına yapılmadıkça mecburen araçlarımızı arka giriş kapısının oraya arka arkaya park etmek zorunda kalacağız gibi görünüyor.