bugün

tatlı kız mı güzel kız mı

Evvelden yanımda bulununca göğsümü gerip övünemeyeceğim bir kadınla sevgili olmak istemezdim. Öyle ki küfür yemeye bile razıydım derler ya hep kıza bak adama bak.

Güzellik her ne kadar izafi de olsa benim aklımda bir profil her zaman olmuştur ve maalesef bütün kız arkadaşlarım da birbirine benzerler.

Öyle bir düşünce içerisinde yine yaşın geldi yummy diyerek evlenme kararı aldım. Sonra ise aynı görüntüde bir kadınla tanıştım kendimi de evliliğe alıştırdım.
Keza onu da.

Karar verdik sonra. Teklifti istemeydi nişandı oldu bitti.

Ama bir şeyler niyeyse yerine oturmuyordu. Çok güzeldi evet şöyle bir anım da var hatta arkadaşımla yürürken karşıdan nişanlım geliyordu o sıra arkadaş heyecanlandı,"yummy yummy oğlum gelen kıza bak" dedi. Herhalde bir beş saniye sessiz kaldım sonra nişanlım dedim. Çok kez özür diledi boş bulundu bir şey diyemezsin ki kaldı ki böyle bir şey yapan biri de değildi arkadaşım, çok mahçup olduğunu hissettim. Affettim her akil insan gibi. Ama usaltımda bir memnuniyette uyanmadı değil dedim ya güzel olmayan biriyle olamam şiarıyla yaşardım.

Her neyse demem o ki o kadar güzeldi ama bir şeyler olmuyordu. Eve gidip oturunca yüzüğü çıkarıp avucuma alıyordum bakıyordum hep. Yanlış olan neydi gelecekte beni ne bekliyordu yaşamım nasıl olacaktı. Bilemiyorum.
Evet güzeldi ama bu muydu bize lazım gelen. Aynı evde yaşayacaksın aynı hayatı paylaşıp aynı kaptan yiyeceksin. Güzelliği bunları güzel eder miydi?

Üçüncü denememden sonra attım yüzüğü nihayet. Üzerimden kalkan yükü anlatamam bile. Güzellik bir hiçmiş orada anlamıştım.

Bir zaman sonra bu nişan atma buhranı içerisinde eski bir arkadaşımla konuşur ederken samimiyet doğdu aramızda. Çok sevimli güleç birisiydi.
Biliyorum tatsız gelebilir size hikaye ama çok hoş gelişti yanımda yaşadığımı görseniz anlardınız ne kadar makul olduğunu.
Çok hızlı bir flört aşamasına girdik ama çokta romantik ilerliyordu beni anlıyor beni tanıyor ve amiyane damarımı da biliyordu beni ikna edebildikten sonra herşeyi yapabilirdi kaldı ki izin alsın da istemem çok müdahale etmem sevgilime ama öyle tatlı yaklaşıyordu ki aklım çıkıyordu bir gülüşüne. Kolumu tutunca başım dikleşiyor erkek olduğumu hissediyordum. Yüzü de sevimliydi mimikleri münhasır ama çok sevimli. Aynı zamanda kadın gibi kadındı çocuk değildi. Anlarsın işte. Sürekli gülerdi.

Ne hissettiğimi ilk farkettiğim zaman düşündüm. Sen renkli göz sevmezsin yummy bu yeşil gözlü sen siyah saç seversin bu düpedüz sapsarı saçlı. Bu kadın senin seveceğin kadın değil yummy dedim kendime.

Ama ona hiç kimseye bağlanmadığım kadar bağlanıyordum. Hadi beni sev dediğinde prensesim balım diye diye bir severdim yanakları pembeleşir pek güzel ve sevimli olurdu. Kimsenin yaşatamadığı duygulardı sen nasıl sevilmezsin. Hatunum derdim de kafasını eğerek gülerdi utanırdı ama hoşuna da giderdi.

Aşkın gerçek tanımını bulduğum andı artık. Bağnazlık etmeyecektim bundan sonra da. Güzellik gelir geçer de gönlü sevecen tatlı birini zor bulursun. Mühim olan sevimli kendini sevdiren olmasıydı tabi ki.

Bütün güzellik algımı yıktı geçti.
Hiç yere yaşamışım onca zaman. Evlilik hayallerime en çok o yakışıyordu. Seni battaniyeye sarıp kucağımda yatıracağım en sevdiğin filmi de açacağım saçlarından öpüp koklayacağım hatta saçlarını bile tarayacağım senin derdim. Belki sana sıcak çikolata da yaparım diye hayal kurardık hoşuna giderdi hoşuna gittikçe de o sevimliliği beni mest ederdi.

Sonra noldu peki merak eden olur. Hala konuşuyoruz merak etmeyin hayat bizi bir araya getirmedi çok ailevi şeyler oldu engeller koyuldu ama biz aşkımızı hala yaşıyoruz uzaktan da olsa ve hala o benim için dünyanın en sevimli en tatlı kadını. Hiç bir zaman bir araya gelemeyeceğimizi bilmeme rağmen.

iyi ki hayatıma girdin güzel insan.hep böyle tatlı kal. seni seviyorum.