bugün

evlenmek için bir neden söyle

Yaşlıların dediğine göre ilk önce torun sevmek vesaire önemliymiş, bunun dışında tüm cinsel ilişki, aşk meşk bitince geriye gerçek dostların ve hayat arkadaşın kalırmış, hayatını anlamlandırabilme çabası yani evlilik.

Eski nesillere uygun bir gelenek bu, ne yazık ki şu zamanda çok mantıklı değil, evlensen bile 1 sene 2 sene 5 sene anca dayanırsın hep aynı yüze. insanlar artık özgür(!), kimse sıkıldığı, anlaşamadığı kişiye, ya da bir neden olmasa dahi, artık birlikte olmak istemediği kişiye katlanmak zorunda değil. Uzun evliliğin sırrı da hep burdan gelir zaten, sabır, saygı, sadakat. Bu artık insanlarda yok, bugün dış güzelliğine aşık olduğun kişi 10 sene sonra kırışmaya başlamış bir yüze sahip olacak, duruşundaki diklik bozulacak belki de ve o zaman o kişiyi sevmek için bir nedenin kalmadıysa zaten en başta hata yapmışsın demektir.

Bunu sormak "Neden daha az paraya tek kapılı aerodinamik, hafif, yüksek beygirli bir spor araba almak varken, büyük, hantal ve ağır bir 4 çekeri daha çok para vererek alayım?" diye sormak gibi bence. Tamamen hayattan ne aradığınıza göre değişen bir durum bu.