bugün

doktor egosu

kimsenin aşırı güzel olması nedenli egosu ya da zengin aileden gelmesinden dolayı olan egosu bu kadar tartışılmaz. ilminden gelen ego tartışılır. evet burası türkiye. ego iyi bir şey mi? asla. umarım hekimlerimiz insan olan hastalarımıza asla kibirle yaklaşmaz.

zengin piçinin egosundan daha haklı bir egodur.

hekimler hastalara güleryüzlü değil evet. bunun temel sebebi ağır çalışma şartları. ben acilde çalışan ya da uzmanlık nedenli asistanlık yapan hekimlerin yüzde 90 ının mutlu olduğunu düşünmüyorum. son zamanlarda artış gösteren doktor ve tıbbiyeli öğrenci intiharlarının bir sebebi de bunlar. ayda 10 nöbet hem de 36 saat. doktor egosu diye gevşek gevşek konuşan kimsenin o şartlarda çalışabileceğini sanmıyorum. yazmasaydın kardeşim diyen anguslara da diyeceğim, senin suratına gülümsemek zorunda değilim ben de. insanlara bütüncül yaklaşın. yüzüme gülmedi bile dediğin adam gün içinde ya da gece yarısında nöbette neler yaşadı, ağır çalışma koşullarının bunda payı ne bunları düşünün. hangi insan görünümlü yaratıktan hakaret işitti, kim üzerine yürüdü. onun için yazmasaydın kardeşim diyeceğine şartlar düzelmeli kardeşim demeyi öğren.
meslekten ziyade hastaların agresiflikleriyle uğraşmak psikolojimi bozdu benim. acil serviste çalışan kardeşlerimi düşünemiyorum bile. bir sürü eğitimsiz insanın şımarıklıklarıyla uğraşmak nedir bilir misin. şimdi burda gevşek gevşek ağzını yayarak doktor egosu diyemezsin. insanları bütüncül değerlendir.