bugün

2 temmuz 1993 sivas katliamı

onların inandıkları tanrı, kendileri gibi olmayanların öldürülmesini ister; yakılarak, vurularak veya boğularak...yobazlığın, radikalliğin islÂm'ın kendisi olduğunu düşünürler. onlar "allah'ın askerleri"dir ve amaçları ömürleri boyunca "kÂfir"lerden nefret etmek ve insanlık dışı hayat kurallarını tüm müslümanlara entegre etmektir(sanki kÂfir dedikleri insanları başka bir tanrı yarattı)...ve onlar aramızdadır. hatta bÂzıları avukattır...bazıları da devlet yöneticisi.

türkiye cumhuriyeti, laiklik ile islÂmı bir arada yürütmeye çalıştığı için bu gün bu yobazların hedefinde olan ülkedir. onlar türbanı özgürlük olarak yorumlar. onlar "mantık" kelimesinin ne olduğunu bilmezler ve saçma sapan emirleri -gerekirse insan yakarak- uygularlar.

o olay sırasında iki arka sokaktaydım...gördüğüm manzara daha çok bir mitingi andırıyordu ve sanki kolluk kuvvetleri olayı seyrediyor gibiydiler. daha sonra pek çok komplo teorisi ortaya atıldı tabî. ama yananlar yanmıştı...aydın oldukları için...ülkelerine ve "ata"larına bağlı oldukları için...