bugün

üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

15-20 madde falan sıralanan şeyleri 3 maddede toparlayalım :

1- "istediğin" bir mesleği ," istediğin" bir şehirde oku.


2- kimseye aldırış etme. çünkü bu hayat senin , onu sen yaşayacaksın. tanıdıkların doktor , mühendis falan oldu diye kendini geri zekalı sanma. bırak kim ne olursa olsun. . kötü bir sonuç aldın diye asla üzülme , hayatın sonu değil. gerekirse şansını bir daha dene. ayrıca eğitim sistemimizin ne kadar aptalca olduğunu da unutma. kendini küçümseme.

3- ilgili olduğun alanı lütfen iyi belirle. bunu da yeteneklerini öğrenerek belirlersin. "ben bilgisayar mühendisi olmak istiyorum" diyen biriysen gerçekten bilgisayarı sevdiğinden mi bunu diyorsun yoksa aileni ve çevreni tatmin edip egonu pohpohlamak için mi bunu iyi düşün.

edit : ben çok hata yaptım ve doğruları öğrendim. tercih yapan kardeşlerim lütfen acele etmesinler.
edit 2 : alttaki yazar geleceğin mesleğini okuyun demiş. sen istediğin kadar o tür meslekleri oku , sırf para bol olsun kesemiz dolsun mantığıyla o meslekleri tercih edersen hayattan bir gram zevk alamazsın. zindana dönüşür yaşamın. ha biri der ki ulan ben uzayı zaten çok seviyorum , hazır da geleceğin mesleği , ben uzay mühendisliği okuyacağım. ona eyvallah. ama senin mantığınla resim okumak isteyen birini bilgisayar mühendisi yapmalıyız. LOL. komiksiniz lan , eksileyenler cidden komiksiniz.