bugün

boşanan erkeğin ömür boyu nafaka vermesi

sözlük, sözlük değil tımarhane.
Şu başlık altındaki entryleri okuyunca ulan ne çok boşanan, bu konuda şikayetçi olan varmış dersin.
Başka bir başlıkta da ''kadınlar piç erkek seviyor, efendi erkeği kullanıyorlar'' gibi etryler giriyorlar.
Kadına şiddet olduğu zaman ''onlarda piç erkekle evlenmeselermiş, iyi olmuş, acımadım'' gibi entryler girerler.
Kadınlar cinsiyet ayrımcılığına karşı yürüyüş yapar, entryler ''bu feministler de ne çirkin yav, yok size eşitlik filan'' ile dolup taşar.
Kadınlar trafikte olmalı mı başlığına bile ''kadınlara ehliyet vermeyi yasaklayacaksın'' diyenler var.

Şimdi böyle bakınca sözlükteki erkeklerin %90'ı melek gibi adamlar. Çok efendi, saygılı, kibar adamlar. Ama gel gelelim yaprak dökümündeki ali rıza bey gibi hayatın tüm darbelerini yemişler. her boktan dertliler. Şimdi de bu başlıkta ağlaşıyorlar. Neymiş efendim, kadına nafaka konusu kısıtlanmalıymış. Sebep? işte bazı tanıdığı kadınlar (nereden tanıyorsa artık) boşandıktan sonra sırf nafakası kesilmesin diye dost hayatı yaşıyoruş. Bak, bak, bak... Mahkeme işi gücü bırakıp milletin yatak odasını mı dikizleyecek, beynini mi okuyacak nafaka verilsin mi yoksa verilmesin mi diye..? 3 ay kalıp 700 tl alıyorlar diye ağlayanlar var. Neymiş efendim, sırf nafaka almak için evleniyorlarmış. Ulan 700 tl için bir kadın niye hayatını mahvetsin..? bir işe girse çalışsa 1600 tl'den aşağı almaz. Senin 700 tl vermen kadını zengin ediyor herhalde..?

Kafalar maşallah tertemiz, pırıl pırıl. Arabistan bile kadın-erkek eşitliğine doğru koşarken bizim sivri zekalılar geriye doğru depar atmakta. Suudi arabistanı bile kıskanacak noktaya gelirsek hiç şaşırmam. Geçenlerde de bir sivri zekalı doktorlara verilen maaş çok fazla, kısıtlandın demişti. Öğretmenler ve pilotların maaşından sonra kafayı doktorların maaşına takmıştık. Şimdi kadınlara verilen nafakayı kaldıralım diyoruz. Neyse, kime neyi anlatıyorum.