bugün

türk azeri kardeştir

Bu sözü söylenin gizli gayeleri olmasından işkilleniyorum. Zira, kime kardeş dediysek en çok onlarla çatıştık. Alevi-Sünni kardeşliği, Türk-Kürt kardeşliği. Bence kardeşlik kavramı tarihsel süreçte gerçek anlamını kaybetmiştir ve artık kardeşlik toplumsal manada hasımlık manasını da taşımaktadır.
Türk-Azeri kardeştir diyen aslında bizi Azeri Türkleri ile düşman etmeye çalışıyor olabilir. Yoksa neden durduk yere ortada fol yok yumurta yok Türk Azeri kardeştir diye başlık açılsın?
Birincisi Azeriler aynı zamanda Türktür fakat kardeş kisvesi altında Türk Azeri kardeştir diyerek Azerileri Türk kategorisinden çıkartıp Türkler'in kardeşi(bilinç altında hasmı) niteliğini kazandırılmaya çalışılıyor olabilir.
ikincisi sanki aramızda ayrı gayrı varmış da genel kanının aksine kardeşlik argümanı ortaya atılmış izlenimi veriyor. Sanki aramızda çözemediğimiz problemler varmış ve bu başlık çatışma ortamında savaşa dur dercesine kardeşlik, ortak tarih sebeplerinden mütevellit kardeşlik tezini öneriyor muş gibi duruyor.
Velhasıl, bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü suali misali neden böyle bir başlık açıldı merak ediyorum?