bugün

kpop

içine girince çıkamadığınız güney kore popu. 2000 li yıllardan itibaren özellikle Jpop'u da geride bırakarak asya müziğinin temsilcisi olmuştur.

Kpop'u oluşturan belli başlı şirketler vardır (bkz: sm entertainment) (bkz: jyp entertainment) (bkz: bighit entertainment) bu şirketlerde yıllarca stajyerlik yaparak eğitim almış ve çıkış yapmış kişilere idol denir. idoller yalnızca ses değil; oyunculuk, dans ve görgü kuralları hakkında da eğitim görürler. Eğitim almış bir kaç kişinin toplanmasıyla oluşturulan grupların yanısıra solo olarak çıkış yapan idoller de bulunmakta. idoller, her sene imzaladıkları sözleşmelerle şirketlerine bağlı kalıyorlar ve bu sözleşmelerle özgürlükleri kısıtlanıyor da diyebiliriz. Bir çok grup aileyle görüşme yasağı, telefon ve sevgili yasağı gibi bağlayıcı maddeler ekliyor ve bu yüzden dağılan gruplar, şirketle mahkemelik olan idollerle karşılaşılıyor.

Ayrıca kpop ile ilgilenen gençlerin yapılan bir araştırmaya göre anlayışlı, hayal kurabilen, empati kurabilen, hayat dolu olduğu belirtilmiş.

Gruplar için;

(bkz: bts)
(bkz: shinee)
(bkz: cnblue)
(bkz: bigbang)
(bkz: seventeen)
(bkz: exo)
(bkz: twice)
(bkz: gfriend)
(bkz: red velvet)
(bkz: black pink)
(bkz: got7)