bugün

osmanlı da oğlancılık

meşhurdur. Osmanlı zamanında müşteriye çıkan delikanlılara hîz oğlanı denirdi ve mesleklerini icra eden hîzlerin devlet tarafından kayıt altına alınmaları şarttı. Hayatını bu işten kazanan erkekler "defter-i hîzán" yani "hizler defteri" denilen kütüğe yazılırlardı ve bugünden çok daha önemli bir farklılık sözkonusuydu: Profesyonel eşcinseller, "esnaftan" kabul edilirlerdi.

--spoiler--

Evliya Çelebi, meşhur Seyahatnámesinde ayrıntılarıyla yazıyor. Zamanın hükümdarı Dördüncü Murad’ın bir sefere çıkışından önce yapılan büyük resmi geçide askerlerin yanısıra bütün istanbul esnafının da katıldığını, meselá börekçilerin sanatçılarla, peksimetçilerin imamlarla, yelkencilerin de dalgıçlarla, imamlarla ve müezzinlerle birarada yürüdüğünü ve binlerce kişilik kortejde "eşcinsellerin, deyyusların ve pezevenklerin" de yeraldığını söylüyor.

--spoiler--

kadere bak, kadere bak kimler kimlerle beraber? Akp fetöyle, pkk ile, pyd başı salih müslimle ankarada kol kola. ibneler deyyuslarla pezevenklerle vay anam vay Serhat neler dönmüş ya?