bugün

banu berberoğlu

Boşa yaşayan oksijen israfı. Hiç savunmayın boşuna bu asalağı. “hayalim YouTube’da yükselmek, çalışmayı düşünmüyorum zaten üşengeç bir insanım hem YouTube bir iş gibi.”dediği bir videosuna denk geldim. Ufak çaplı bir şok geçirdim ve çok ciddiyim geri kalan videolarını gördükçe ağzım hepten açık kaldı. Kız bütün video boyunca sokuk kuşlarını besliyor,bir günü sünger yıkayarak geçiriyor bir makeup artisti edası ile makyaj yapıyor ki yaptığı makyaj insanı hayattan soğutur. 23 yaşında üni mezunu ve dili inanılmaz kötü konuşuyor.cin ali hariç bir kitap okumadığı o kadar belli ki...film izlemiyor,bütün gün Mehmet’le yiyip içiyor,bimden abur cubur alıyor ve dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama hiç arkadaşı yok.Kendisinin küçükken bir şekilde ezildiğini ya da görmezden gelindiğini,aşağılık kompleksine sahip olduğunu ve her ne kadar aptallığı ve tipi ile (tipini bilemem ama cahilliği dalga geçilecek türden) alay konusu olsa da bu ilginin bile çok hoşuna gittiğini ayriyeten zerre özenmediği videoları ile para kazanınca bu video işini iyiden benimsediğini düşünüyorum.

Dünyada boşa yaşayan bir başka kişi işte.bir videosunda da daha doğmamış çocuğuna ki evli bile değil çok beğendiği bir bebek eşyasını almış ve çeyizine koyacağını söylemişti. Yani kendisinin asıl hayali çocuk doğurmak ve evlenmek...ne beklenir bu insandan? Stanford’da araştırma görevlisi olması mı?

Diyeceğim o ki banucum kült filmleri izle,tolstoy oku gogol oku Wilde oku ama oku işte birşeyler. Bu nereye kadar böyle sürer artık onu bilemem.
O değil de baya psikolojik profilini çıkarmışım kızın.