bugün

biletix

ne kadar saçma bir ülkede yaşadığımızın kanıtı olan site. sosyal aktiviteler için biletler genelde buradan satışa çıkıyor, yani sosyal bir aktiviteye katılmak istiyorsanız bu siteyle haşır neşir olmak zorundasınız.
konser biletlerine "hizmet bedeli" gibi saçma sapan bir ücret yansıtıyor. atıyorum konser 60 tl ise, hizmet bedeli ile konser 66 liraya geliyor. üstelik bu hizmet bedelini sadece bilet alma aşamasında görebiliyorsunuz, yani bileti almaya başlamadan önce sanki 60 tl ödeyecekmişsiniz gibi gösteriliyor. hangi hizmetin bedeli bu (bkz: hangi günahın bedeli bu) derseniz eğer, yazıcıdan bir tane götü boklu kağıt çıkartmanın bedeli 6 tl. eğer biletler eve gönderildiği için 6 tl eklendiğini düşünüyorsanız maalesef öyle olmuyor (keşke öyle olsa), gidip biletleri kendiniz almak zorundasınız, eğer evinize kargolatılmasını istiyorsanız tekrardan yaklaşık 10 tl daha ödemelisiniz.
bundan daha da saçma bir durum; hızlı bilet seçeneğinde (ki seçenek bile değil aslında, bazen sizi bu seçeneği seçmeye zorunlu bırakıyor, yani bunu size dayatıyor). hızlı bilet "dayatmasında", biletleri size pdf olarak gönderiyor ve yazıcınızdan çıkartmak zorunda bırakıyor. kendi paranızla aldığınız yazıcınızı, mürekkebi, bilgisayarı ve dosya kağıdını kullanıyorsunuz ve yine de hizmet bedeli ödüyorsunuz. yani olmayan bir hizmetin bedelini ödetiyorlar size. yazıcıdan bilet çıkartmak eğer biletixin ek hizmet olarak görüp ücret istediği bir durumsa, biletixin asıl görevi nedir, sorgulamak gerek. ülkede sosyal aktivitelere katılım için en çok kullanılan site bildiğiniz size haraç kesiyor, sizin cebinizdeki parayı soyuyor, bu soyguna utanmadan hizmet diyor bir de. eğer işe yarayacaksa, haram olsun o aldığınız para sizin, boğazınızdan geçmesin inşallah.
arkadaşlar siz de ne bonkörsünüz açlıktan ağzımız kokuyor ama üçün beşin hesabını yapma diye diye ülkede tüm şirketler tepemize bindi o arkasını aramadığınız üç beş lirayla. o siteden 1 milyon kişi alışveriş yapsa 3 milyon lira kazanç sağlamış oluyorlar ki 1 milyondan çok daha fazla, ülkede en çok adı geçen siteden bahsediyoruz. arayın şu hakkınızı da hepimize koyun muamelesi yapmasınlar artık. sizin olan 3 tl'yi resmen kendi haklarıymış gibi aksettiriyorlar ve siz de onları süründürmek yerine öküz öküz bakıyorsunuz. milyonlarca parası olan sanatçılar 1 lira için dünyayı ateşe veriyor biz sadece susuyoruz, götümüz boklu ama zenginiz triplerine doyamadık. sonra neden kirayı ödeyemiyoruz, neden yemek yemeye para kalmadı, neden 5 aydır aynı donu giyiyoruz.