bugün

milan baros

daha geçen seneye kadar güzide bir kulubumuzun peşinden koştuğu fakat türkiye'ye gelmek istemediği için transfer edilemeyen, yine aynı kulubumuzun transfer etmek istediği john carew ile takas edilerek olimpic lyon'a giden, 21 yaşından beri avrupa piyasasında ismi olan bir futbolcudur, milan baros.

bu cümleler ile milan baros'u tanımlamamın nedeni, tamamen kedi-ciğer ilişkisine bağlı olarak ortaya çıkmış hazımsızlık ürünlerine anlam verememdendir.

milan baros daha türkiye'ye ayak basmadan dani guiza ile kıyaslanmaya başlanmış; hatta bazıları tarafından dani guiza'nın daha iyi olduğu falan belirtilmeye çalışılmış.
buna benzer fikirleri avrupa'nın başka ülkesinde belirtseniz, bir yabancı forumda falan yazsanız(mesela liverpool, barcelona, milan forumları), milan baros vs dani guiza deseniz; millet güler lan...
dani guiza kim?
28 yaşında ispanya'nın alt sıralarındaki bir takımda gol kralı olmuş, ilk milli formayı daha 3-5 ay önce giymiş, gol kralı olmadan önce kimsenin tanımadığı ispanyol futbolcu.

kabul etseniz de etmeseniz de galatasaray çok iyi bir transfer yapmıştır, milan baros gibi bir adamı 27 yaşında, yaklaşık 5 milyon euro gibi bir bonservis bedeliyle galatasaray'a getirmiştir.
sabah sabah bir soda içip hazımsızlığınızı giderip entrylerinizi girin de; biz de şu transfer sevincimizi sizle uğraşmakla geçirmeyelim.

milan baros ırkçılıkla suçlanmış, faşistmiş... 70'lik aragones'in thierry henry hakkında söyledikleri şakaydı zaten...

anlamadığım konulardan biri de galatasaray taraftarının milan baros'a burun kıvırması... özhan canaydın dönemi hatırlanırsa milan baros'un posteri bile alınamazdı sanırım.

sağa sola mesaj kaygımızı sonlandırdıktan sonra gelelim milan baros'a.
hızlıdır, bitiricidir, kariyeri iyidir, daha gençtir, kaleye dikine gider, atılan topu aut çizgisine kadar kovalar, kanatlara iyi koşular yapar, defansı yıpratır, arkadan gelen oyunculara boş alan yaratır, çalım atar, adam eksiltir, iyi şut çeker, kafa vuruşları ortalamanın üstündedir... kısacası ömer üründül abimizin tanımlamaya çalıştığı forvet tipidir. galatasaray kulubune ve taraftarlarına hayırlı olsun.

edit: hakkında iki videoyu da ekleyeyim...

formsuz diyenler için, geçen haftaki ingiltere-çek cum maçından:
http://www.tribuntv.com/i...-ve-golleri-haber733.html

bu da liverpool'dan, harry kewell ile oynarken:
http://www.youtube.com/watch?v=JJcKAHkWNL4