arap emperyalizmi

islam'ın ta kendisidir. ulan bugün amerika, afrika, okyanusya kıtalarına hristiyanlık nasıl yayıldı? ispanyol, portekiz, fransız, ingiliz emperyalizmi sonucu yayılmadı mı? bu işgal edilen yerlerdeki insanlar kendi dillerini unutup işgalcilerin dillerini konuşmaya, kendi dinlerini unutup işgalcilerin dinlerini benimsemeye başlamadı mı?

islam arap emperyalizmi değil de nedir söyler misiniz? bugün arap olarak bilinen milletlerin yarısından fazlası sonradan arap oldu. yalnızca arap yarımadası dediğimiz bölgede yaşayan araplar asıl araplardır. diğerleri arap emperyalizmi sonucu arap kimliğini benimsemiştir.

bakınız arap emperyalizminin diğer emperyalist güçlerden farkı işgal ettikleri bölgenin halkına kendi kültürlerini de dayamaları. bugün suriyeliler, mısırlılar vs. kendilerine arap diyor. ama ben hiç kendini ispanyol olarak gören bir meksikalı, kendini ingiliz olarak gören bir avustralyalı, kendini portekizli olarak gören bir angolalı ya da kendini fransız olarak gören bir kongolu görmedim. çünkü adamların sadece dilleri ve dinleri değiştirilmiş, kültürleri değil. bir de arapların işgal ettiği yerlere bakın. 4 mevsimin yaşandığı ılıman bir ülkede çöl kıyafetleriyle geziyorlar lan. daha ne olsun amk?

islam = arap emperyalizmi*