bugün

türkiye de internet

öncelikle dünyanın en kazıkçı politikalarındna birinin hizmetinde büyümeye çalışıp kullanıcıların her seferinde daha fazla bir taraflarına kaçan, hayatın anlamı ile kapışan şeydir bir kere internet. türk telekom'un tekelinde -%90 civarı onun- sayılandır. tüm alt yapı zaten türk telekoma ait olduğundan "istediğim olmazsa topu alır giderim" diyen çocuk gibi takılır etrafta, rekabete pek izin vermez aslında.

bunun dışında birde ücretleri vardır tabi bu uygulamanın. neye göre ucuz neye göre pahalı tartışmalarında genelde kendimizi avrupa ya da amerika ile karşılaştırdığımızdan bende öyle yapacağım şimdi. avrupada da amerikada da bir kere bizden kat kat hızlı internete sahip adamlar. bizimki onlarınkinn yanında kaplumbağa gibi kalıyor. hadi bu neyse şu an bir download'da 150kb lik hızı görmek bile biz türklere muhteşem gözükmekte. zira 4-5 ile inen günleri bırakalı çok olmadı. ancak bunun ücretlendirilmesi sorun işte. 4gb lik kota gibi kotalı olanlar zaten interneti tüm özgürlüğü ile kullanamamakta, sınırsıza geçecek bütçeleride olmadığından her ay sonunda gene yülü bir fatura görmekteler.

hepsinin dışında birde dünyanın en yasakçı ülkelerinden biri olmuşuz. burda büyük bir alkış istiyorum telekomünikasyon kuruluna. zira, iran, endonezya ve türkiye de yotube kapalı sadece şu koskoca dünyada. ayrıca 800'ün üzerinde de yasaklı site varmış. sağolsun kurullarımız her gün yeni siteler bulup "lan kapat şunu" deyip toptan kesiyorlar. suudi arabistanda bile youtube kısıtlanmış ama yasak değil. gülüyoruz bizde işte ancak böyle bir duruma. ha ulaşamıyormuyuz sitelere? ulaşıyoruz ama sorun ulaşıp ulaşamamak değil, sansürcü kıt(!) zeka.

ne diyelim umarız bir gün bizim de faturalarımız daha ucuz bir hal alıcak ve hızlı olucak internetimiz. seve seve kullanıcaz. ve tabi istediğimiz her siteye de rahatça girebileceğiz.
olur mu acaba?
yok lan çok pembe oldu... olmaz.