bugün

a 101

(bkz: (#38411767))

Bir önceki entry'im 12400 görüntülenme almış. Ben o entry'i gireli 1 hafta oldu ve bugün işten atıldım.Şimdi de işten atılma hikayemi anlatacağım.

Cumartesi günü full çektim ( 12 saat hatta daha fazla çalıştım ). Normalde iznim pazartesi ya da salı günü olması gerekiyordu. Şubede eleman sıkıntısı olduğu için başka şubelerden elemanlar gelip çalışıyordu. O hafta yeni eleman geleceği ve bizdeki eleman gideceği için,toplantı vs olacağı için benim iznimin yanacağını söyledi mağaza sorumlum. Bu sebepten pazartesi ya da salı günki iznimi öne çekip bana pazar günü izin verdi ( mağaza sorumlusu tamamen piyango,bu şubedeki mağaza sorumlum iyiydi ).

Pazartesi bana yine full gün verdiler. Haberim olmadan sabah kapıyı yeni gelen elemanla açtım ( daha doğrusu yasak olmasına rağmen o benden önce gelip açıp içeri girmiş ) Kız 3 haftadır çalışıyormuş fakat bizim şubeye mağaza sorumlusu yardımcısı olarak gelmiş ( nasıl oluyorsa artık ) . işi bilmiyor. 5 dakika takıldı,ben ofisteyim birşey lazım olursa söylersin diyip gitti. 5 kere falan sigara içmeye çıktı. Canı sıkıldıkça geldi dolandı falan. Sanırım bi 10 dakika falan çalıştı. Ofise 2 kere gittim 1.sinde ayakkabısını giyiyodu ( çıkarmıştı nedense ) 2.sinde telefondaydı ve kahkaha atıyodu. Saat 2de benim zaten çalıştığım iş arkadaşım olan merve geldi. Ben bu kızla çalışmam bu kızla beni aynı vardiyaya koymayın dedim. Neden diye sorduğunda yatıyo çünkü çalışmıyo dedim. Olmaz öyle falan yaptı.

Sonra başımın dibine bi kadın gelip müşterilerden fiş toplamaya başladı. 2 gün önce yine başka bi kadın gelip aynı şeyi yapmıştı. Ne olduğunu anlamamıştım ve kadının rahatlığından dolayı heralde müdürün tanıdığı falan diyip hiç sorgulamamıştım. Benden müşterilere fiş vermememi istedi. Bu benim görevim vermek zorundayım dedim ve kadın benimle tartışmaya başladı. Merve bütün a101'lerde yapıyolar sıkıntı çıkarma dese de beni ilgilendirmez ben onla uğraşmam dedim. Kadın beni müdürümü aramakla tehdit etti. Ara ona da aynısını söylicem dedim fakat aramadı. Depoya gidip geldim ve merve sen bi 2 3 saat çık 17.45 gibi tekrar gelir devam edersin dedi. Neden izin verdiler bilmiyorum sanırım sinirlendiğimi farkettiler ve daha büyük bir sorun çıkmasının önüne geçmek istediler. 17.45 hem sabah gelen yeni kızın çıkış saati hem de o fiş toplayan ablanın gideceği saat. Kadın anket yapıyormuş sonradan öğrendiğime göre de banane ?

Akşam oldu kapatmaya yakın bir adam ve karısı geldi.Traş makinesi aldılar. Adam kasaya gelir gelmezki tavırları ve konuşma şekli zaten beni sinirlendirdi. Adama baştan tilt oldum. Laubali ve egoist hareketleri,tavırları vardı. Ürünü denemek istedi denedim,çalıştığını gösterdim aldı ürünü çıktı dışarı. 2 Dakika sonra karısı geldi. Biz insert'te bunun şarjlısını gördük onu almak istiyoruz dedi. Biz de o ürün ayın 21'inde satışa çıkacak öncesinde satmamız yasak dedik. O zaman bunu iade etmek istiyoruz dedi. Merve de elektrikli ürünlerin iadesi yapılmıyor dedi ( Benim bundan haberim yoktu o an öğrendim ). Adam sinirlendi. Nasıl almazsınız,ben daha yeni aldım,böyle şey mi olur harala gürele yapmaya başladı. Sen kimsin bana böyle kural koyuyosun diyo. Kuralı biz koymuyoruz abicim biz sadece çalışanız diyoruz anlamıyor. Bi de ben 12 sene teknosada yöneticilik yaptım böyle şey olmaz diyip artizlik yapıyor kendince. Adama yarın gel müdürümle görüş hallet işini diyorum,yok diyor. Ürünü al,kullanma,21'inde gel iade yerine değiştirme yapalım sizin istediğiniz ürünle diyorum ona da yok diyor. Adam illa bi sıkıntı çıkaracak belli yani.

Kasalara geçtik karşılıklı,adamla karısı da ortamızda. Bir benle bir merveyle konuşuyolar. Sinirden titriyorum ama tek bir laf etmedim,saygımı bozmadım,insan gibi muamele yaptım. Ta ki özellikle merveye karşı kaba ve saçma sapan bir laf edene kadar. Abicim geldiğinden beri artiz artiz konuşuyosun,neyin peşindesin ? dedim. Adam senin vasfın ne sen bana böyle konuşuyosun falan diye atarlandı. Girecektik birbirimize nerdeyse de tuttuk kendimizi nedense. Müdürümüzü arıyoruz başkasıyla görüşüyor. Geri arıyor işleme devam ediyoruz hata çıkıyor ya da bilmediğimiz birşey ile karşılaşıyoruz. Yine geri arıyoruz yine ulaşamıyoruz. Eski müdürümü bile aradım. O dakikadan itibaren yine adama saygıda kusur etmedim gayet insancıl yaklaştım. iadesini yaptık ve adamı yolladık ( adam giderken hala bana artizlik yapma çabasındaydı ). inanılmaz egoist bir tip. Zaten görseniz anlardınız.45 50 yaşında adam çocuğu yaşındaki insanlar üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışacak kadar aciz.

Sabah işe gittim,marketi açtıktan 10 dakika sonra bölge müdürü merveyi arıyor ve benim çıkışımı verdiğimi söylüyor. Sonra markete geliyor. Adam size ne dedi diyorum fakat bana söylemiyor. Merveyi çağırıp bir yandan mağaza sorumlumu arayıp bana olayı baştan anlattırıyor. Hiçbir muhakeme yapmadan beni kovuyor. Mağaza sorumlumu arıyorum,seni neden kovdu anlam veremiyorum diyor. Saatler geçiyor,mağaza sorumlum beni arayıp "Adam destan gibi şikayet maili yazmış,özellikle senin "artiz" kelimeni göze sokmaya çalışmış.Ürünü denemediğini git evinde dene dediğini yazmış." diyor bana. GiT EViNDE DENE DEMiŞiM. Hemen bölge müdürüne mesaj atıp açın kamera kayıtlarına bakın adam ürünü denemek isteyince ben ne yapmışım izleyin dedim. Okudu fakat cevap verme zahmetine girmedi aptal orospu çocuğu. Elektrikli ürün iadesinin olmamasını istemeyen kişi zaten bu bölge müdürü. Ürünü bozup bu bozuk diye iade isteyenlerden bıktığı için bunu yasaklamış. Fakat adam daha ürünü alalı 3 dakika oldu. Kutusunu açmadı daha. Fakat bölge müdürü gelip bize diyor ki bizim koşulsuz şartsız iade poliçemiz yok mu ? E orospu çocuğu dün öyle diyodun bugün böyle diyosun. Zaten adam normalde haklı fakat onu haksız yapan konuşma tarzı ve hareketleri. Mervenin bana verdiği eksik/yanlış bilgi,bölge müdürünün muhakemesiz infazı ve herkesin kendini aklayıp başkasına bok atma çabası ( o egoist orospu çocuğunun şikayetini söylemiyorum bile ) işten atılmama sebep oldu. Umrumda değil de haksızlığa uğramış olmam,bu aptal orospu çocuklarının kendini birşey sanması ve evde çekeceğim sıkıntılar canımı sıkıyor. Umarım yaptığınız kötülüklerin fazlasıyla karşılığını alırsınız. Başka ne diyim ki.

Edit : 2500 3000 civarı müşterim oldu. 1 kişiyle sıkıntı yaşamadım. Bu egoist piç ilk ve son oldu.