bugün

neşet ertaş dinleyenlerin genel özellikleri

Birçok insan aptal olmalarından, sadece iç Anadolulu olmalarından, ekseriyesinin cahil olmasından, klasik muhafazalar sağ fraksiyondan olmalarından tutun da bıyığına kadar, nota bilememesinden tutun da eğitim seviyelerinin düşük olmalarına kadar değinmiş. Hatta etnik kökene bile kesin tespitlerde bulunmuş.
Doğduğunda adının kulağına söylemesinden sonra işittiği ilk seslerden biri Neşet Ertaş’ın sesi olan biri olarak şunu net söyleyebilirim: Bu kişiler bu adamın hayat felsefesini hiç ama hiç anlamamışlar.
Neşet Ertaş, sevgidir, sevdadır, ezilmişlik, insana saygı, emeğin hırsızlığına tepki, iyi insan olmanın meselesidir. Bilinen üç beş türküsüyle yapılan yavan yorumları tersine çıkarmak için tüm saydığım bu niteliklere hemen türkü adı verebilirim.
Aleyna Tilki fanlarının sevmemesi kabildir, itirazım yok. Ama gerçekten müziği, özgünlüğü seven, Jimi Hendix ya da Sabahat Akkiraz seven kimse zaten üstada saygı duyar. Üstelik Neşet Ertaş’ın her kesimden, istisnasız her ekonomik ve sosyal kesimden ciddi bir hayran kitlesi vardır.