bugün

sigarayı bırakmak

24 saattir yaptığım şeydir.
Çok uzun yıllardır değil, 5 senedir içiyorum. Ama üst üste 3-4 tane yaktığım olur çoğu zaman. Bırakmayı da hiç düşünmemiştim, istememiştim de. "Bırakmayı istemiyorum ki tek keyfim bu" falan diyordum.
Dün akşam yanımdaki biri "bence bırakabilirsin" dedi. Daha önce pek çok kişi tarafından, pek çok kez bana söylenen şey. Bu da etki etmedi sanmıştım ama ediverdi. Bırakabilirim tabi dedim neden bırakamıyım? Ve bir günü geçti, ağzıma sürmedim. Paketimi alıp ofiste bir çekmeceye koydum, elim bile gitmedi. inşallah kalıcı olur, kendime inanıyorum. Burayı da aşama aşama editleyeceğim.

Gün 1: Aklıma sigara geldiğinde pipetle su içiyorum. Kilo alma korkusundan pek yemek yemedim. Aç karnına da sigara içesim çok gelmedi zaten. Yarım saattir hafif baş ağrısı var. Başka zorluk yok, kriz falan geçirmedim. Kendimi fiziksel hiçbir zorlukla karşılaşmayacağıma inandırdım.

Edit1: çok fazla yutkunuyorum ama bu doğalmış sanırım, bilgisi olan yeşillendirsin. Ha bir de bir miktar sinir var yalan söyleyemem.

Edit 2: ilk sigarasız kahvemi içtim. Dün korkup içmemiştim. Çok bir etkisi olmadı karşımda fosur fosur tüttüren patronuma rağmen. Öyle el ayak titremedi yani abartmayın..

Edit 3: ilk 72 saati atlattım. Ve artık gün içimde aklıma o kadar çok gelmiyor. ilk gün her bir şey yiyip içtikten sonra aklıma gelen sigara şuan daha az geliyor aklıma. Yavaş yavaş unutuluyormuş gerçekten. Bugün rahat rahat çay kahve içtim, yemeklerden sonra da direk aklıma gelmedi.