bugün

filiz restaurant

tarabya'nın eski ve tecrübeli işletmelerinden biri. kapıda karşılandığınız andan itibaren kendinizi iyi hissediyorsunuz. çalışanların ilgisi ve alakası görülmeye değer. öyle aman aman spesiyal lezzetleri yoktur. hatta, ahtapot ızgara bile yapmazlar ama yaptıkları o klasikleşmiş lezzetler cidden enseftir. her şey taze, ahtapot söğüşü kesinlikle denemelisiniz. midye dolma da tadılmaya değer. balıklar taze ve güzel pişiriliyor. ara sıcak olarak fener kavurma noro lim asfaloth'un tavsiyesidir.

bu işletmenin en sevdiğim yanı ise atmosferi. duvarlarda asılı duran tablolardan tutun da, ahşap kaplamalara kadar nostalji dolu. doğma büyüme tarabyalıyım. tarabya'nın eski tavernalarını bilirim. filiz'e gittiğim zaman o eski tavernaların ruhunu hissedebiliyorum.

ayrıca şunu da belirtmeliyim:

mekana teşrif eden profil sosyokültürel seviye olarak yüksek. eşinizle, ailenizle, yakınlarınızla gidebilir ve gönül rahatlığıyla karnınızı doyurabilirsiniz. rum ve ermeni misafirlerin kendi aralarında çevirdikleri muhabbetlere kulak kesilin. aksanlı türkçeleri çok tatlı. "ahh be caniiimm.. callisto ben demedim mi sana güzel lakerda yapariim diyee? o toriklerii tuza yatiirmadan önce masajjj yapıyorumm. ondandır böyle yumuşaaciikk olmasii"

büdüt: mekan sahibi angeli ile tanışın. zira kendisi çok tatlı bir insan. aynı zamanda tarabya garaj restaurant'ında sahibidir.