bugün

sol eliyle yemek yiyen insan

Muhtemelen solaktır.

işin acı yanı solak olması, ihtiyaçlarını sol eliyle gidermesi dinen bir sorun haline getirilmiştir. Bakın dinen bir sorundur demiyorum. sorun haline getirilmiştir. Oysa Kur'an'da bu konuda bir hüküm yoktur. buna mukabil yemeği sol elle yemenin kınandığı hadis rivayetleri kaynaklarımızdadır. Örnek;

Resûlullah’ın (sas) yanında bir adam sol eliyle yemek yemişti. Efendimiz; “Sağınla ye!” dedi. Adam: “Yiyemiyorum!” dedi. Bunun üzerine Resûlullah (sas): “Yiyemez ol! Onu böyle demeye kibri sevketti!” buyurdular. Bundan sonra elini ağzına kaldıramadı.” (Müslim: 6/109, hn. 5387)

islama davet ederken horlanan, alay edilen, en ağır hakaretlere uğrayan peygamberin buna rağmen beddua etmeyişine ve "Ya rabbi ! bilmiyorlar, bilselerdi böyle yapmazlardı" dediğine inanan bir müslüman nasıl olur da peygamberin, sol eliyle yediği için bir insana "yiyemez ol" dediğine inanabiliyor? Bir müşriğe gösterdiği anlayışı, ashabının sol eliyle yiyenlerinden esirgeyecek bir peygamber midir bizimkisi? Alemlere rahmet peygamber algınız bu mudur?