bugün

çocuktan terörist olur mu

olur.

ama terörist olmak için önce bir terör eylemi gerçekleştirmek lazım. kuş vurma aracı olan sapan veya taş kimseyi terörist yapmaz. isterse o taşı polise değil cumhurbaşkanına atsın. çocuk aklıyla kim bilir kimler tarafından dolduruluşa getirmiş bir insana terörist olmadığı halde terörist damgası vurarak ölüye bile saygısı olmayan insanlar haline ne zaman geldiniz?

polisin kaskı var, çelik zırhı var, ellerinde kalkanları bile var. yani o taş polise zerre kadar zarar vermez. zaten taş bir insanı terörist yapmaz. herşeye rağmen gitti diyelim polise taş attı. olur ya polisinde bir yerini kanattı. hangi anayasada polise taş atan çocukların cezası ölümdür yazıyor? ver cezasını çeksin. yaptığını tasvip etmiyoruz ama şimdi bu çocuğun ölmesi mi gerekiyor?

evet diyenlerin vicdanını sikeyim. çünkü çocuklar ölmemeli. eğitilmeliler. polise taş atmamak gerektiği öğretilmeli. doğru yol gösterilmeli. ağaç yaşken eğilir. bir çocuk polise taş atıyorsa bu o çocuğun suçu değildir. ona bunu aşılayan büyüklerinin suçudur. çünkü çocuk o daha. ne verirsen onu öğrenir. çok kolay kandırılabilir, kullanılabilir. bize düşen o çocuğa doğru yolu göstermek. onu öldürmek değildir. bir çocuk öldüğü için sevinmek hiç değildir...