bugün

rus kızlar türk aile yapısına daha uygun

türk erkleri ile evlenip başta antalya olmak üzere türkiye'ye yerleşen rus kadınlar mevcut. daha önce hiç rusyaya gitmediğim ve 3 ukraynalı kız dışında slav kökenli hiçbir kızla ya da erkekle diyaloğum olmadığı için (bahsettiğim 3 kızla da çok az diyalog kurdum) onlarla ilgili kesin bir şey söyleyemem. ancak ben onların türk aile yapısına tamamen uygun olmadıkları görüşündeyim. zira rus kızları ile türk kızlarının genel olarak yetiştirilme şekli çok farklı. türk kızları çocukluklarından beri genellikle çok uzun olmayan etek ya da elbise giydiklerinde ebeveynleri tarafından "kapat kız bacaklarını" diye uyarılırlar. türk kızlarının evlenmeden önce ilişkiye girmesi toplum tarafından hoş karşılanmaz, bunu yapan kız "namussuz" damgası yer. ayrıca türkiye'de ailesi tarafından zorla okuldan alınıp kapatılan kızlar var. bir de türkiye'de evlendikten sonra herşeye burnunu sokan kayınvalideler, görümceler; karısını ya da sevgilisini mal gibi gören erkekler var. rus kızları bildiğim kadarıyla böyle bir aile ortamında yetiştirilmiyor. türkiye'deki bazı açgözlü, egoistler de aile yapısındaki yanlışları, eşitsizlikleri eleştirmek yerine türk kızlarının hepsini yerden yere vurarak farklı aile yapısına sahip rus kızlarını yüceltir. rus kızlarının çoğunun yüksek, türk kızlarının çoğunun düşük özgüvenli olmasının nedeni aile yapılarının genel olarak farklı olmasıdır.
ekşi sözlük'te türk erkekleri ile evlenen rus kızları ile ilgili yazıları okudum. içlerinde evliliğinde çok fazla sorun yaşamayanlar varmış ancak onların bir kısmı sokağa çıktıklarında bazı iki ayaklı öküzler tarafından "nataşa" diye taciz edildikleri için yanlarında yakından tanıdıkları, güvenilir birileri olmadan evden dışarı çıkamıyorlarmış.
edit: rus kızlarını da türk kızlarını da aşağılamadım. bu konuyla ilgili okuduğum yazılardan ve yakından bildiğim türk aile yapısını da karşılaştırarak objektif bir yazı yazdım.