bugün

arkeolog

Yok canım öyle her zaman fırça kullanılmaz. Hatta sorsanız “puhahahaha yalan amk o” derler ama arada fırça kullanılır gerekirse. Yoksa çapayla, kazmayla, kürekle genel olarak. Ama yine de evet sabır gerek. Aklı başında insan yapmaz aslında. Alacağın karşılık para değil, hazine filan kuruyorsanız kafanızda hiç değil abiler yanlış yoldasınız. Mesele bence hissetmek. Zamanın bıraktığı izleri yeraltından çıkarıp gözlemlemek, tanımak, anlamak. Ben biraz hissettiğim şeyin yüceliğini göstermek biraz da kelime oyunu olsun diye “...........................” diyeyim şimdilik böylece de akeoloji bilim mi değil mi tartışmalarındaki şeklimi belli edeyim. Neyyyse konumuza dönelim şimdi. Konumuz; arkeologlar. Mesleklerini aşık değillerse yapamaz bu insanlar. Bu işten öyle çok iyi para alamıyorsun kardeşim. Doçentler, kazı yönetenler filan alıyor da o aşamaya gelmek için sarf edilen çaba der susarım ben. Şöyle zor böyle zor işte. Sevmiyorsanız üniversite okuyum diye seçmeyin şu bölümü, yer işgal etmeyin. S.ktirin gidin arkadaşlar. Sonradan sevmeniz mümkün değil arkeolojiyi ama arkeolojiden soğumanız mümkün. Öyle “kazıdayken çıkardığın esere binlerce yıl önce dokunulmasıııııı offff” gibi kıyyyyyytırık hisleriniz varsa da yapıcak bi şey yok mu diyeyim ne diyeyim bilemedim. Zira arkeolog olmadığında da müzeleri, örenyerlerini gezebileceğini düşünürsen bayağı yavan bi his bu. Bu his için ben sekiz dönem okuyup yazları da kazılar da ellerimde nasır çıkana kadar çalışmam arkadaş. Benim yaşadığım burada yansıtamayacağım kadar yoğun bi his. Ama gidip şimdi bu hissi yazmak; iyi bir arkeolog olduğumda belki bir kitabımın başına ekleme, belki mezun olurkenki konuşmamda okuma hayalleri kurmak istiyorum.

“ille de tanım ille de tanım isterim” diyecekseniz beni ben yapacak, hayatımı adadığım, gözümü kırpmadan sabah 4’ten akşam 11’e çalışmayı, ellerimde çıkacak nasırları göze aldığım meslek.

“..........”lı kısımdaki sözü sildim. Çünkü başka bir yerde kullanmak istiyorum. Hislerimi hiç o sözdeki kadar ifade edemediğimi fark ettim. Sıkıştığım anda kullanırken burada kimliğimi belli etme kaygısı taşımak istemiyorum.