bugün

hemşire

başka meslek seçseydin çocuum. daha çok okusaydın. bu ülkede kimse emeğinin karşılığı alamıyor. ama bi hemşire, öğretmen de ağlamasın şimdi 3 milyar alıyorum diye. hiç fena değil 3 milyar ki asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler var.

avukat, mühendis*, doktor ağlayabilir bak. saygı duyarım. onları okurken ayrı şeapıyorlar, mezun olduktan sonra ayrı şeapıyorlar çünkü. sizin öğrenciliğiniz rahat. herşeyin bi bedeli vardır.

edit: aslında daha doğru değerlendirme için gelişmiş ülkelerle kıyaslama yapmak gerek. orada ne şartlar altında ne kadar alınıyor, enflasyon ne durumda gibilerinden karşılaştırarak.

edit2: zaten doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar amk. ya allahaşkına hemşire ne üretiyor? hizmet sektörü işte. gidip seron bitti dediğinde ters ters bakan adamlar işte bunlar.

döner sermayesiz 3 milyar çok bile amk. üstüne bilmem kaç nöbetle 4 milyarı buluyor rahat. en kek, en kebap mesleklerden biri bu. hemşire akrabalarım var, biliyoruz.

asıl o parayı hak edenler yazarlar, mucitler, sanatçılar. aleyna tilkiler değil. saymaya kalksanız iki tane sayamayacağınız ressamlar. karşınızda görünce el pençe divan olacağınız millet vekilleri değil yaşadığın her yerin projesini çizen mühendisler. böyle ittire kaktıra okuyanları demiyorum, gerçekten adam gibi mühendis olanlar.

aynı şeyi tekrarlayıp durduğun mesleklerin gözümde bir değeri yok kusura bakmayın ki eğer akademisyen olamazsam ben de aynı duruma düşeceğim. düşmemek için de bi tarafımı yırtacağım ama. 22 sene okuyup, 5 milyar maaş alıp okumaya bi beş altı sene daha devam ederek üstelik.

yoruluyorlarmış, çok ayakta duruluyormuş. geçiniz bunları. bana milletvekilliği, sermaye ile yapılan işler, mirasla para geçişive sözde şarkıcılar dışında (bunlar şanslı(!) kesim oluyor) gerçekten iş yapıp uykusuz kalmadan beliniz ağrımadan çok para kazanabildiğiniz tek meslek gösterin tüm bu tükürdüğümü zevkle yalamazsam şerefisizim.