bugün

alevilik

ne yazık ki türkiyede aklı belli başlı şeylere çalışan, 3 kelimelik cümleden başka cümle kuramayan insanların sürekli boş laflarına, saçma söylentilerine, farklı bakmalarina maruz kalan insanlar.
kendi kendini sorgulayamayan, yediği boklarin haddi hesabı olmayan insanlar, kendisi çok doğru gibi birde alevilere laf atarlar.
insanların sana saygı duymasını istiyorsan önce sen onlara saygı duymalısın. adam namaz kılıyor kılmıyor sanane ulan. sanki kendisi cami imamı pezevenk. herkes kendinden sorumlu. bu sorguyu yapan insanlar dinlerinin hosgoru dini olduğunu, dinlerine göre hee insanın görüşüne saygı duyulması geektigini ve zorlama olmadığını bilmiyorlar galiba. yok aleviler söyle aleviler böyle. ulan daha düşünme evresine girememissin, birde yorum yapıyorsun.
saygı duymayı bilen insan zekidir. zira bunu düşünüp, doğru olan şeyin bu olduğunun farkına varabilir. müslüman olduğunu düşünen bazı insanlar önce sorgulamaya kendinden başlasın. arkadan konuşmak, insanlara bok atmak, kötü düşünmek, kalplerinde düşmanlık beslemek dinin neresinde var bir zahmet bir araştırsın.
hele dinsiz diyen insanlar, öyle insan gordum ki hayatta yemeği bok kalmamış, ömrünü hep günaha harcamış, geçen aleviye bunlar dinsiz diyor.
aklı olmayanlar düşmanlık beslemeye devam edecektir, ne söylersek boş ama, az buçuk çalışanlar belki duyar sesimizi.