bugün

ışık üniversitesi

boş üniversitedir. kimin eli kimin cebinde belli değildir. hiç bir konuda muhattap bulamamanız da cabasıdır. bu konuda ne kadar örgütlenseler az kalır. gerekli departmanlarda büyük boşluklar göze çarpmakta. devlet hastanesi gibidir aynen. oradan oraya. hayır ufak tefek yeri olsa gam yemicem. güvenlik sıfırdır, girmek isteyen bir şekilde girebilir. yine güvenlik konusunda elemanları da bir o kadar abüzerdir. nerede işe yaramaz varsa çoğu sigortasız olarak isik üniversitesi şile kampüsündedir. ama kendilerine bakıcak olursak beyaz saray'ı koruyorlardır. ellerindeki volki tolkilerle zırt pırt oyalanırlar.

oylama sistemi olsa yemek ve merkezi konumu açısından diğer üniversitelere nazaran sıfırın altında not alması muhtemeldir. sabah kahvaltısı için bir şeyler yapmak istemiyorsanız ve dışarıdan yiyeyim diyorsanız 10km yol yürümeniz gerekmekte. he yok arkadaşım yapmış taa ebesindeki kankamın odasına gideyim derseniz kilometre taşları 15i işaret etmekte. bu da ayrı bir hezeyandır. öğle yemeğini kantinde -kendi deyimleriyle leisure'da- yiyeyim derseniz pizza dan başka bir de izmir gordon karşınıza çıkar. her gün aynı yemekleri yemekten imanınız gevrer. biraz vitamin kazanayım filan diye düşünüyorsanız yemekhane'de yemeniz gerekmekte. oradan da %60 olasılıkla kıl çıkmaktadır. fiyatları da ebesininki kadar pahalıdır. oradan da uzak duralım derseniz dışarıdan sipariş vermeniz gerekmekte. orada da lezzet & kalite & fiyat parametresi birbiriyle zıt şekildedir. yemekten de uzak durmak lazım..

geriye ne kaldı? ulaşım var. büyük problem kampüs-merkez arası 6ytl'dir. merkezden kastım taksim-kadıköy arasıdır. tamam bu fiyat yazlıkçı zihniyet için normaldir fakat bir öğrenci için fazladır. hergün git gel, dünyanın parası eder. ki bu fiyatın yakın tarihte 7.5 ytl olması planlanıyormuş. ticari her şeyi zamanında ve görüşerek planlamaktalar. yol çok sakattır. nitekim üniversite öğrencileri nereden baksanız bir öğretim yılı içerisinde 20'yi aşkın büyük kaza yapmakta. geçen sene-2006-2007- ve bu sene 2007-2008 yılı içerisinde bilinen 4 ölüm haberi var. bu da ayrı ve sakat bir istatistik.

uzun lafın kısası ticari yapılanma içerisinde bol olan borçlarını ödemek için öğrencileri koyun gibi gören üniversitedir. fevziye mevziye tırt olmuş milletin haberi yok. sınavların eşşek kadar zor olması da ayrı bir ticari yapılanma olsa gerek..

bir senede biten okul, ben bitirdim valla.

allah düşürmesin.
güncel Önemli Başlıklar