bugün

cem dizdar

Bir gün karşısındaki peygamber sabrına sahip sunucunun kalkıp, kafasına bir şey geçirmesi sonucu hastanelik olmasını beklediğim eleştirmenimsi.

Bir insan hiç bir şeyi mi beğenmez yada hiç bir konuda mı karşıdakinin haklı, kendisinin haksız olduğunu kabul etmez. Söylenilen her söze iyi kötü demeden muhalefet olnaya çalışan ve bunu da bol bol soru işaretleriyle yapan, herhangi bir kobuda kendi görüşü olup olmadığını merak ettiğim kişi.

O öyleyse bu nasıl olacak? Bu şöyleyken ne olur bilen varsa açıklasın bilelim. Vs vs bütün konuşmaları bu eksende dönüp durmakta. Yahu hiç bir şeyi bilmiyorsan ne demeye çıktın oraya? Yeri geliyor saçma iddialarına karşısındaki sunucudan çok net cevaplar geliyor. Bunun karşısında dahi bir kere olsun "aa o öyle miymiş? Onu bilmiyordum, benim hatam" dediğini duymadım. Lafı çevirip bir şekilde "ben haklıyım" a getiriyor ki sorsan ne konuda haklı olduğunu bildiğine emin değilim.

Eleştirmen dediğin bir şeyi eleştirirken neden yanlış olduğunu da söyler, kendince çözüm yolları da gösterir, güzel yapılmış şeyleri de taktir eder. Bu adam üçünü de yapmıyor, varsa yoksa eleştirme.

Tabi o kadar gömdük hakkında iyi şeyleri de söylemek lazım, Sezarın hakkı sezara. Çok doğru noktalara parmak bastığı oluyor, özellikle bizzat gördüğü veya yaşadığı şeyler konusunda detaylı bir şekilde neyin nasıl olduğunu açıklamayı seviyor ki bu iyk bir şey. Öte yandan tarafsızlığını korumayı başardığını da söylemek gerekir. Beşiktaşlı olduğu bilinmesine rağmen, şu ana kadar kendi takımını kayırdığını hiç görmedim.

Sonuç olarak negatif yönleri, pozitif yönlerine ağır basan, bulunduğu programı izlerken insanı geren asabi bir üsluba sahip, karşı tarafın haklı olduğunu kabul edeceğine intihar etmeye hazır bir garip eleştirmendir.