bugün

menzil cemaati

fetö senelerce nasıl ilmik ilmik işleyip devlete sızdıysa, bunlar da boş durmamıştır. fetö'den boşalan koltuğu sahiplenip yeni bir baş belası olarak karşımıza çıkacaklardır. fakat bunlar ışid kafasında oldukları için karşı karşıya gelmemiz halinde çok daha fazla kan dökülecektir.

müridleri kur'an'ı ve sünneti es geçip direk olarak gavs denen elemana inanmaktadırlar. aynı zamanda bu müridlerin eğitim seviyesinin düşük olması bu cemaat liderlerinin ellerinin daha da güçlenmesine sebep olmaktadır. çünkü bir kere menzil'e giden ve onların deyimiyle tövbe alan kişiler ömür boyu koruma altında olacaklarını ve hatta ahirette gavs'ın onları almadan cennete girmeyeceğine inanırlar. yani bu durumda gavs kat'î suretle cennete girecektir. bakın bu sapıklıktır. bu küfürdür. bu şirkin babasıdır.

halbuki a'raf suresi 6'ıncı ayette belirtildiği gibi "andolsun, kendilerine (peygamber) gönderilenlere soracağız ve onlara gönderilenlere (peygamberlere) de elbette soracağız." denmektedir. yani peygamberlerin dahi sorguya çekileceği gün bunları şeyhleri kurtaracaktır.

çevremde tanıdığım ve bu tarikata bağlı bir çok insan var. hepsi kısa bir sürede maddi durumunu düzeltmiş ve ticarete atılmışlardır. bu nasıl olmuştur? cevabı çok basit. bildiğin network sistemi. yahudi mantığıyla hareket ederek sürekli kendilerine ait markalardan, dükkanlarından alışveriş yapmaları, bağış adı altında para toplamaları gibi bir çok sapkın sapkın hareketleri bulunmaktadır. kılık kıyafetlerinin günümüzle alakası yoktur ve hiç bir şeyden memnun değildirler. peygamber efendimizin bulunduğu dönem ve o dönemin coğrafi koşullarına uygun olan kıyafetleri giyerler ve bunun sünnet olduğunu düşünürler. fakat gavs'larına peygamber efendimizden daha fazla güvenir ve inanırlar.

menzil'e gidip pamuk toplarlar, tarlalarda çalışırlar, adamı zengin ederler sonra götlerine baka baka evlerine dönerler.

tanım: kendi çıkarları için, paraya tapanların kurduğu ve kendilerine rehber arama zorunluluğu hissedenlerin it gibi bağlandığı bir başka tarikat. oysa ki;

--spoiler--

"kitapta hiç bir şeyi ihmal etmedik." (en'am, 6/38)

"yaş, kuru her şey kitab-ı mübin (kur'an) de vardır." (en'am, 16/59),

"biz sana her şeyi apaçık beyan eden kitabı indirdik." (nahl, 16/89)

--spoiler--