bugün

kürt nüfusu

1980 öncesinde göçenlerin milliyetçi Kürt olmadığını kim söyledi? 1960 dolaylarında göç etmiş tanıdığım bir sürü Mardin/Midyat'lı var ve hepside içlerinde akıcı olarak Kürtçe konuşuyorlar.Değil 1980 öncesi 1500'lerde sürülmüş iç Anadolu Kürtlerinin %90'ı asimile olmamış %70'i Kürtçe biliyor.%21 Kürt nüfusu iyi bir rakamdır %20 olduğu kesindir çünkü 2013'de %18 olarak veriliyordu e Kürt nüfusunun hızlı arttığı biliniyor yerinde saymış ihtimali söz konusu olamaz.14.5 milyon çok azdır.
Kıbrıs'ta özellikle Rum tarafında büyük bir Kürt nüfusu var bu yılki Cyprus Nevruz kutlamasına 5 bine yakın insan katılmıştı ki bunun katılmayanı ve Türk kesminde olanıda var.
hindistan,kırgızistan,kıbrıs,israil,kazakistan,özbekistan,yunanistan'da ne işleri var diyen arkadaş Hindistan'da zamanında Ermenistan'dan göç etmiş bir guruh.Kırgızistan,Kazakistan,Özbekistan,Tacikistan bölgelerine Kürtler sürgün edilmiş Türkmenistan'da büyük kısmı Güney Türkmenistanın yerlisi bir kısmıda Özbekistan,Kırgızistan'dan göç etmiş.israil'de ise 60-65 yıl önce nüfusu çoğaltmak için israil'in Kuzey Irak'tan getirttiği çoğu Yahudi az kısmıda Müslüman olan Kürt güruhsu.
Kıbrıs'ta ise göçle gelmiştir.