bugün

menzil cemaati

hazreti(!) trump'ın liderliği(!)ndeki abd nin türkiye'de cemaatler yasaklanmalı talebiyle orantılı olarak hedef tahtası haline getirilen tarikatlerden biri. cemaat değil; tarikat.

şeyh uçmaz mürit uçurur derler, doğrudur da bu. tarikat mensuplarının fazlaca ileri gidebilecek tutum ve davranışları yok değil. ama bunlar tamamen sevgiden kaynaklanan şeyler bana göre.

tarikatın önde gelen isimleri de sonuçta birer insandırlar, beşerdirler, şaşabilirler. hz. muhammed'in (s.a.v.) soyundan gelmiş olmaları da bu gerçekliği değiştirmez. kaldı ki peygamberler bile hataya meyillidirler beşer olmaları münasebetiyle.

şu sağlık bakanlığında vs. etkin olduklarına da inanmıyorum. gvs plakalı uçaklar menzil'e mi tahsis edilmiş? saçmalamayın.

bu tarikatten tanıdıklarım var. bayağı bir süre de gittim yanlarına. ortamlarında siyaset konuşmak kati bir şekilde yasaktır. hep öyle de olacak. ha bu kuralı bozanlar yok mudur? elbette ki vardır. yasakların delinmediği bir yer mi var sanki? yasaklara riayet edildiği zaman zaten hayatımız çok daha düzene girecektir. bayram devam ediyor, kurallara uyulmaması nedeniyle yüzlerce kaza yaşanmadı mı bu bayramda da?

el insaf edin biraz. bu tarikat mensupları kendi hallerinde; imanları ve ahiretleri için çabalayan insanlar. paçavraların oyunlarına alet olup da insanlara iftira etmeyin. gülen cemaati şerefsizliği yüzünden de herkesi aynı sanmayın. bir ağaçtan milyonlarca kibrit çıkar, bir kibrit milyonlarca ağacı yakar!