zeitgeist the movie

entry122 galeri
    23.
  1. böyle yapımlara, kitaplara ve bilimum videoya hep temkinli yaklaşmışımdır. bu kadar övgüden sonra destur çekip izledim, ama izlerken bir yandan da teyakkuz halinde olduğumu belirtmek isterim. öyleydim çünkü bu yapımların bak çektik ama yorumunu yapmak sana kalmıştan ziyade öyle görünüp gerçekte kendi fikirlerini beyne zerk etmeye çalıştığına inanmışımdır hep. ha modern sinema ne kadar masum dersen eyvallah der susarım. bu belgeseli izledim 2 saatte hayatım değişti diyenlere de geçmiş olsun diyelim, allah şifa versin.

    --spoiler--
    öncelikle bu belgeselin neye hizmet ettiğini anlayabilmiş değilim. böyle bir yapımdan kimlerin çıkarı olur? ne bekliyorlar ki; insanoğlu uyan demekle. bütün insanlığın birleşip dünya devrimini yapacağını mı? kaldı ki orda burda okuduğum yorumlardan gördüğüm kadarıyla insanlarda tedirginlikten ve aksiyon kıvılcımından çok yılgınlık ve soru işaretleri oluşturduğunu görüyorum. "ee tamam dünyanın durumu bu ama ne yapacağımızı söylememişler ki" gibi bir dolu yorum dolanıyor ortalıkta. ben desem ki bu belgeseli izleyenler yarın toplanıp dünya devleti'ne karşı eylem yapıyoruz: kaçınız gelirsiniz?

    madem ortada çok kapsamlı bir plan var, muhalefetin de plan sahiplerinin güdümünden dışarı çıkabileceğini sanmıyorum ve inanmıyorum. öyle bir plan ki kendi muhaliflerini kendi yaratıyor, ucundan köşesinden göstermelik yemler atıyor, işte biz bunları yapıyoruz diyerekten. sonra gerçek muhalifleri boş hayaller ve umutlar peşinde sürükleyerek enerjilerini harcıyor. yani kendine sanal düşmanlar yaratttıktan sonra gerçek tehlike olabilecek akımları fikirleri kişileri eylemleri buraya kanalize edip onları saf dışı bırakıyor. ister inanın ister inanmayın ama durum bundan ibaret.

    biraz belgeselden bahsedecek olursam ilk bölüm dışında yeni bir şey kazandırmadı bana. zaten ben 3 yaşından beri bunları okuyorum ulan demesem de bildiğim konulardı. hristiyanlığın kökeniyle ilgili ilginç bilgiler veriyor, varsın hristiyanlar düşünsün *. 11 eylül ile ilgili bir çok belgesel çekildi, verilen bilgiler diğerlerini tekrarlamaktan öteye geçemiyor. son bölümde anlatılanlar ise okyanustan bir damla alıp tabaklara koymak gibi olmuş. demek istediğim bankacılar ve finansörlerin gizli kapaklı faaliyetleri çok yüzeysel veriliyor, bu adamların savaşları finanse ettiğini zaten biliyorduk. bu entry gibi okunmayacağını bilsem de daha önceden yazdığım iki yazıyı konuyla alakalı olduğu için eklemek isterim, olur da okuyanlar faydalananlar çıkar:
    (bkz: us borax/#3575331)
    (bkz: halka guven duymamak/#3751551)
    --spoiler--
    5 ...