melekler ve şeytanlar

yapacağınız filmi sikeyim amk.

daha sadece profesor vetra'nin ölüm sahnesine kadar izledim ki bu da 10 dakikalık bir periyot ediyor, resmen rezalet.

1- kitapta karsitmadde uretimi sadece kiz ve babasinin bildigi bir seydi, kohler bile duyduğunda inanmamisti. filmde ise sanki cern'in ortak projesiymis gibi gosteriliyor.

2- kitapta cesedi bulan kohlerdi, vittoria o esnada uzaklarda bir gorevdeydi. filnde ise henuz kohleri görmedim, cesedi vittoria buluyor.

3- ceset kitapta ciplak, gogsu daglanmis ve boynu kirilarak basi 180 derece çevrilmiş şekilde tarif ediliyor, filmde ise adam giyinik ve kafası normal şekilde birakilmis.

4- vittoria deneyin takip edildiği odadan çıktığında profesor hayattaydi, vittoria asagidaki labaratuvara gelene kadar adam olduruldu gozu cikarildi ve katil karsitmaddeyi alip gitti, vay anasini adamdaki hiza bak. kaldı ki katilin çaldığı karsitmadde yerin çok daha asagisinda küçük bir odada saklaniyordu labaratuvarda değil.

ozetle filmi kim yaptiysa anasini robert langdon reis siksin, amina koyim hadi ayrintilar atlanabilir ona bişey demem de adam resmen kitaptaki her şeyi değiştirerek film çekmiş, ulan yarrak o zaman adını da değiştir bari biz de kitaptaki şeylerin aynısını beklemeyelim.