bugün

arda turan

barcelona'da istenmeyen adam olma sebebi tamamen siyasi görüşleri, başka bir şey değil. tamam form durumu rezil, ona lafım yok ama atletico'ya giderken de rezildi, barcelona'da 6 ay forma giymedi o zaman da rezildi, kaldı ki su anda barcelona da kendi standardına göre rezil konumda.

neymar'ın satıldığı, sol kanadın boşaldığı bir yerde 2 sene evvel 41 milyon euro'ya alınan, barca'nin sahasinda şampiyon olan atletico'nun 10 numarası geniş kadroya dahi giremiyorsa burada formdan daha büyük bir sıkıntı var demektir. ya bu adam kafasında futbolu bitirdi ki bence bizim yönetim de bu transfer konusunda milli maçı bekliyor, bakacaklar arda ne halde diye. ya da referandum surecinde yaptığının bedelini kariyeriyle ödüyor.

barcelona'nin slogani "mes que un club" yani "bir klüpten daha fazlası"dır. barcelona franco zulmüne direnişin, katalonya'nın sembolüdür. orası bir futbol kulübü değil bir ülke adeta, ve "no pasaran" diyenlerin ülkesi. referandum sürecinde batı nezdinde bir diktatör olan Erdoğan'a evet dersen, bunu da baya medyatik şekilde yaparsan, hatta bu konuyu futbolundan bile öne taşırsan barcelona kulübünün ve taraftarının da yarasını kaşımış olursun. barca da biletini keser, ister adam ol ister madam, ister 100 yılda bir gel ister 1 yılda bir.

bu adamlar messi'yi bile üstünde Franco t shirti ile görseler vatan haini ilan eder sahaya çıkarmazlar, messi diyorum bak dünya tarihinin en iyisi. bu adamlar figo real'e para için gitti diye figo'ya kesik domuz kellesi attılar maç esnasında, bu adamlarla zıt düşersen orada ba-rı-na-maz-sın !

form durumun berbat, belki de takımdaşlık olarak dünyanın en iyi kulübünde kadro dışısın, persona non grata olmuşsun, adamlar 41 m euroyu cope atip seni belese okutmaya calisiyor, yaşın da artık 30 a geldi, bu durumda sana hangi avrupa kulübü kapı açar arda bey ?

100 yılda 1 gelirim diyorsun, evet doğru hiçbir oyuncumuz bu rakamlara ulaşmadı, seni gömer dediğimiz emre mor da patladı kabul, ama her şey para veya oynadığın takımın etiketi değil. bugün nihat ispanya'da hala senden çok saygı görür, ne şampiyonluk yaşadı ne de çok büyük takımlarda oynadı, villareal ve sociedad'da oynadı sadece, ama o oynadığı takımları büyükmüş gibi oynattı ve ondan sevildi, sociedad ile şampiyonluğa koştu ama los galacticos'a takıldı. tugay ise seni istemeyen ingilterede blackburn gibi sıradan bir takımda oynamasına rağmen saygın isimler arasına girdi, bak mesela bu listede belki Sergen'den sonra en yetenekli türk olan emre yok, o italya ispanya ve ingiltere'de oynadı ama kimse saygi duymuyor.

özetle saygınlık adamlikla kazanilir, sen ortalarda ben adamım adamım diye geziyorsun ama adamlığına sen değil diğer insanlar karar verir. bir yanda adamlığı yeteneklerinden çok daha fazla olduğu için unutulmayan nihat ve tugay, diğer yanda onlardan çok daha yetenekli olmanıza rağmen adamlıkta sınıfta kaldığınız için futbolu bıraktıktan sonra avrupa'da hatırlamayacak olan emre ve sen.

tudor ne dedi ntvspor'a çıktığında, alacağımız oyuncuların özellikle karakterlerine iyi bakıyoruz dedi, seni istemediğine de adım gibi eminim, alirsa seni yonetim alir sen de bu mis gibi kadronun amina koyarsin selcuk ile beraber.

gelme ulan, git barcelona 2 de oyna ama gelme.