bugün

cargill

türkiye'yi mısırdan üreilen ucuz ve kalitesiz şekere mahkum eden ve piyasaya girişiyle ülke tarımından şeker pancarını kaldırtan şirket. türkiyede iş ortakları arasındaki şirketleri yazmaya gerek yok herkes tahmin ediyordur. *.* *

mısırdan üretilen şekerin kalitesizliği ve genetiğiyle oynanmış mısırdan elde edilmesi dolayısıyla da zararlı olması insanlık için en büyük tehlikelerden biri. tadı az oldugundan daha çok şeker kullandıran bu ürün daha çok kullanılmasıyla da bünyede daha büyük zararlar meydana getiriyor.

iş meselesi ise apayrı bir konu bir fabrikada istedikleri kadar çok adam çalıştırsınlar şeker pancarının sağladığı istihdamı sağlayamazlar.
çünkü şeker pancarının üretiminde, işlenmesinde ve artıklarının işlenmesinde toplamda 2 milyon 260 bin kişiye istihdam sağladığı devlet tarafından açıklanan 2002 verilerinde yer alıyor.

ayrıca pek bilinmese de şeker şeker pancarı doğnın bir harikası;

-600 dekarlık çam ormanının yıllık ürettiği oksijeni 200 hektar pancar tarlası bir sezonda üretir,

-şeker pancarının sanayide işlendikten sonra kalan posası tarıda yem olarak kullanılan küspedir ki hayvancılık açısından en büyük yiyecek sağlayıcılarından biriydi tarlalar ve fabrikalar kapatılana dek.

-yakıtlarda ve sanayide kullanılan ispirto üretiminde de yine şeker pancarından yararlanılmaktadır.

tüm bu özellikleri düşünüldüğünde ve bunun üzerine de 2 milyonu aşan istihdam eklendiğinde bu üretimden vazgeçip sadece ve sadece dışa bağımlı kalarak cargill şirketine bu kapitülasyonu vermek ne demek daha iyi anlaşılabilir sanırım.

özelleştirmeye hayır derken tümüyle dışa bağımlı bırakılmaya ne dmek gerekir bilemiyorum. şeker pancarı üretimini ve işlemesini durdurmak vatana hainliktir!
cargill bu ülkeden defedilmelidir.