bugün

murat başoğlu

o kadar mide bulandırıcı bir iş yaptı ki... bunun bir izahı yok.
açıklama yapmış sanırım "beni bitirdiler" minvalinde... orada duracaksın arkadaş. bu bir...

ikincisi spor salonu varmış sanırım. ve çalışanlar "salonu taşlıyorlar" minvalinde bir açıklama yapmışlar. şaşırmadım. insanlar tepkili ve bu tepkiyi bu şekilde yansıtmışlar ki bu yanlış. evet spor salonunun sahibi olabilir, işletmecisi olabilir ama oranın da çalışanları var. bu insanlar maaşlı çalışanlar. bir adamın ahlaksızlığı bu insanların hayatını etkilememeli.

yediği boka gelince...

bir yeğenim var. ablamın kızı. dünyalar güzeli. prensesim. bebekti çok küçüktü. ablamla bize geldiler. enişte şehir dışında. aşırı ateşlendi prenses. annemle ablam panik yaptı. çocuk yanıyor. ben de o esnada salonda maç izliyorum elimde biram, önümde çerez. arka odadan gelen sese koşturdum. ufaklık yatakta bizimkilere bakıp çığlık çığlığa ağlıyor bizimkilerde ellerinde fitil bekliyorlar.

"napıyorsunuz" dedim. paniklemişler fena halde. aldım fitili soktum ufaklığın makatından. 5-10 dakikaya rahatladı prensesim. ne ağlama kaldı ne de başka bir şey. sonra büyüdü tabi sıpa. şimdi boyu annesinin boyuna yaklaştı. 6. sınıfa başlayacak. her sene dayısından bir karne hediyesi var. geçen sene tablet istemişti, bu sene çok istediği bir marka paten vardı onları haketti karnesiyle.

şimdi...

be amına koduğumunun yerinde ahlak denen kavram nerede? bu olayda ahlak nerede? kişiler istediğini istediği şekilde yaşar eyvallah ancak ahlak nerede?

amca yeğen, dayı yeğen... lan düşünmek bile iğrenç, ahlaksız mide bulandırıcı. bir insan evladı ahlaki olarak nasıl, ne şekilde bu kadar çöker?

yahu dini, ahlakı geçtim. en hızlı ateizm savunucusu olsam yine ters yine ters. yok... olmaz. olamaz...

yahu ben yeğenime adıyla bile hitap etmiyorum. prenses derim ben ona. o benim prensesim. ablamın bana hediyesi. benden sonra sana emanet dediği evladı. yemin ediyorum midesini al bir insanın, o insan midesiz haliyle bile bunu kaldıramaz. ama bu herif facesitting falan yapıyor...

mide bulandırıcı.