bugün

nuriye gülmen ve semih özakça nın açlık grevi

pasif direnişleri ahmakça buluyorum. bu iki insanın yaptıkları saçmalık takdir edilmesi gereken bir cesaret örneği gibi pazarlanıyor. neden peki? zor bir işe kalkıştılar diye mi? hindistan'daki kolunu yukarı kaldırıp da yıllarca indirmeyen adam da yapılması zor bir şey yapıyor. ama o adamı bu salaklığı için takdir etmiyorum. hatta kolunu tüm insanlık için bir daha indirmemek üzere kaldırsaydı da yaptığına saçmalık derdim. bu nedenle nuriye ve semih için de aynı şeyi söylüyorum: yaptıkları saçmalık!..

biliyorum, çogu duygusal tarafından şu an bir cani olarak nitelendim bile ya da benim ak partili olduğumu sanan biri küfredek yazıyı okumayı bıraktı; ama umurum değil. bu açlık grevi saçmalıktan başka bir şey değil.

vicdansızlığı kesin olarak kanıtlanmış bir adam ve benzer karakteristik özellikler taşıyan sempatizanlarına karşı böylesine çocuksu ve sonuçsuz bir protestoya kalkışmak ahmaklıktan başka bir şey değil. siz kendi kendinize erdoğan'ın size verdiği zarardan daha fazlasını verdiniz. böyle direniş olmaz. öte taraftan, adalet yürüyüşüyle bir başka pasif direnişi kılıçdaroğlu gerçekleştirdi. noldu, yürüdüğüyle kaldı.

atatürk falan boşuna anadolu'yu falan toplayıp savaş açmış lan. keşke ingilizlere karşı gururlu gururlu yürüyüş başlatarak sizler gibi çok duygusal bünyelerin gözlerini doldursaydı. "paşama bak be nasıl da yürüyor ingilizlere karşı, helal olsun be" diye ağlasaydınız. sonra yürüyüş bitince de ingilizler kemal paşayı sizin protest alkışlarınız eşliğinde tutuklasalardı. mustafa kemal içerde çürürken sizler de ağlayarak "bunun hesabı sorulacak" diye kuru sıkı tehditler savururdunuz.
hatta askerler boşuna aç aç savaştılar. keşke tüm anadolu oturdukları yerden açlık grevine girselerdi. zaten isteseler de gıda yoktu, çok zor da olmazdı onlar için... düşüncenize arkadaşlar, bütün anadolu emperyalist ingilizlere karşı gururlu gururlu açlık grevi yapıyor. ay glb birazdan hüngür ağlayacağım, bu manzara karşısında göz yaşlarımı tutamam ben ki :(

he he, çok duygusal he... Allah'tan o insanlar sizin gibi saçmalamadılar da ingilizler topukları götüne vura vura kaçtı gitti.

gandi ingilizlere karşı tuz yürüşü başlatmıştı. 300 milyon hintli, iki avuç ingiliz zülmüne karşı sadece yürüdü!.. yürüyüş bitince de tutukladılar gandi'yi... bu manzara çoğu insan için duygu yüklü bir cesaret tablosu... he cesaret he...

bugün mustafa kemal'in partisinin genel başkanı gidip gandi'yi örnek alıp yürüyor, kafayı yersin... bir başkası açlık grevi yapıyor, bir süre insan bu saçmalıkta cesaret arıyor... herkes kafayı yedi ülkede!..