bugün

evlilik

Günümüzde nasıl bir müessese olduğunun farkına varılmayan, karşı cinsle hayatı birleştirme eylemi. Özel bir bankanın genel müdürlüğünde yönetici olarak çalışıyorum. Buraya gelene kadar çok fazla bölümde çalıştım ve evlilik konusunda çok fazla hikayeler duydum.
Bu müessese ile ilgili görüşlerim şöyle:

1- insanların birbirine tahammülü yok, anlık duygularla işi evliliğe götürüyorlar. Sonuç hüsran tabii ki.
2-sadece sosyal medyada evlendiğini gösterebilmek için evlenen çok sayıda insan olduğunu düşünüyorum. Burada da sonuç hüsran.
3-gerçekten sevdiği kişiden ayrılıp ona nispet yapmak için evleneni gördüm. Tabii ki hüsran. (Bunu bizzat yaşadım, 3 yıllık nişanlımla ayrıldıktan 5 ay sonra nişanlanıp 9 ay sonra evlendi. Şu anda eşi çalışmasına izin vermiyormuş. Ailesinin yanına geri dönmüş, boşanmak üzereymiş.)
4-evliliği cinsellik ve fiziksel güzellik için tercih etmek. Hüsran. çalışanlarımdan biri evlendiği kişinin vücudunda kitle çıkınca ''çürük çıktı abi yaa hayatım bitti" gibi bir ahlaksız düşünce içinde.
5-bana gelince, annemle babamın yanında olduğum sürece onları izliyorum, 40 yıllık evliliklerinin tecrübelerini alıyorum. iki insanın kavga da etseler bir gün ayrı yattıklarında hasta olduklarını görüyorum. Onlar gibi bir evlilik yaşayabilmek için elimden geleni yapıyorum.