bugün

game of thrones

Şu an 6. sezonu henüz bitirmiş birisi olarak yorum yapıyorum.

Bence krallık en çok cersei ye yakışıyor. Şöyle ki;

denayers ın ejderhaları olmasa bir hiç. Hiçbir dehası yok. Evet getirmek istediği westeros düzeni takdire şayan. Köleliği bitirmek adil bir yönetim sergilemek herkesin eşit olduğu bir düzen istiyor. Ancak tyrion lennister ın da dediği gibi hiçbir kral halkın tamamını memnun edemez. Yani danynin düşüncesi bir ütopyadan ibaret.

Jon snow un ise askeri dehası sıfır. Muhtemelen seçilmiş kişi olmasından kaynaklanan sürekli dört ayağının üstüne düşme durumu var. Ramsay Bolton ile yapmış olduğu savaşta tamamen aptal bir şekilde tek başına bir orduya saldıracak kadar tez canlı. Ayrıca sürekli küçük emrah vari ağlak pozisyonda. Allah tan sansa littlefinger ile ittifak yaptı da savaşı kazandı. Yoksa remzi götünü kesecekti. Sonuç olarak kral olacak potansiyelde ve acımasızlıkta değil. En fazla kuzeyin kralı olarak kalmalı.

Ancak cersei evet kötü bir karakter ancak iktidarı için her şeyi göze alabilecek potansiyelde. Hırs dolu. Doğa üstü güçleri meziyetleri yok. Acımasız bir o kadar strateji sahibi. Elinde ki güçleri en iyi şekilde kullanıyor. Tahtın kendi ailesinde kalması için kardeşinden çocuk yapıyor. Bu durum ahlaki değil ancak ailesi için neler yapabileceğinin net bir göstergesi.

Gelelim Lord Baelish efendiye evet tam bir deha. Strateji uzmanı ancak onda da askeri komuta yeteneği yok. Bu sinsilikle kral olunmaz. Ancak ikinci adam olabilir.

Bakalım ilerleyen bölümlerde neler olacak merak ediyorum.