serçe

iki gundur evimin balkonunda yasayan hayvan.

Dun sabah yegenim balkonda serce oldugunu soyledi. Ev iki katli, ben ust katta kaliyorum. Balkona da ancak ev icinde bulunan odalardan acilan kapilarla gecilebiliyor. Tabii balkon parapetle kapatilmis 1 m yuksekliginde falan.

Gectim balkona kusu buldum yavru. Tuyleri falan var ama henuz ucamiyor tam olarak. Haliyle balkon ona hapishane olmus bir nevi. Baktim korkuyor ve saklanmaya calisiyor, ac ve susuz kalmasin diye su ve yem biraktim. Yine de biraktigim seyleri yiyecek gibi degil ama ne hikmetse annesi gunun belirli saatleri agziyla bir seyler getirip yediriyormus. Ben gormedim ama evdekiler soyledi.

Cok sevimli bir sey, boyle mincirmalik. Gorunen o ki catidan dustu. Asagidan ucup cikamayacak kadar zayif kanat cirpislari. Biraz saman vs topladim kucuk bir kutuda yuva olsun diye lakin yatmiyor kerata. Bizden korkuyor olsa gerek surekli saklanma pesinde. Buna birkac cali cirpiyla ve birkac bez bez parcasiyla saklanma yeri bile yaptim lan balkonun bir kosesinde.

Mumkun oldugunca balkona cikmak da istemiyoruz korkutmamak icin, yarin aklima gelirse birkac fotosunu falan cekerim. Urkmeyecegini ve cidden catidan dustugunu bilsem alip catiya cikartirim ama biraz endiselerim var.

Bi degisik ve sevilesi hayvan iste.