bugün

29 temmuz 2017 maçka parkı taciz rezaleti

Birileri yine olaylar üzerinden duyar kasmaya çalışmış ama becerememiş.
Bakın, şimdi meseleye hep kadın gözünden baktık. Dedik ki "evet, istediği gibi giyinir, çıplak gezse de bakamazsınız."
Mantıken doğru.
Fakat aynı zamanda da hatalı. Neden mi? Gelin birlikte irdeleyelim.

"Çıplak dolaşmak."
Ucu çok açık bir söylem. Bununla kasıt ne ola ki diye düşünebilirsiniz. Hani mini etek midir? Yoksa meme göstermek midir? Kim bilir. Onu bu sözü Söyleyene sormalı. Neyse. Şimdi gelelim asıl meseleye. Cinsellik içeren, teshircilik kıstasına giren yahut müstehcenlik ihtiva eden eylemler, türk ceza kanunu tarafından genel ahlaka karşı suçlar kapsamına alınmaktadır. Yani eğer biliçli olarak isteyen istediğini giyer ve kendini teşhir edebilir derseniz, suça teşvikte bulunmuş olursunuz. Kişiler affedersiniz ama toplum önünde ve bilhassa 'çocukların' da bulunabileceği yerlerde bu şekilde hareket edemez, davranamaz. Bahsettiğimiz gibi, bu davranışlar çocukların bulunabileceği yerlerde yapılacak olursa ceza miktarı artış gösterebilir.
Öncelikle bunu bir kafamıza yazalım. Kulağımıza küpe, başımıza külah yapalım.
Evet, bir de ilk başta söylediğimiz gibi olaya bir de erkek gözünden bakalım.
Bir erkek, yarı çıplak bir şekilde, altında daracık bir tayt, üzerinde de salt askılı olduğu vaziyette topluluğa girecek olur ise o erkek nedense ilk elden tacizci, teşhirci ilan edilmektedir. Lakin ne enteresandır ki her şeye duyar kasan tiplerimiz bu konuda tepkisiz kalmakta, adeta bir ölüyü oynamaktadır. iki yüzlülük daha en baştan kendini belli etmektedir.
Hah, söz konusu erkek teşhircidir. Bu hususta bir ihtilaf yahut yanlışlık yok. Yalnız, mevzu bahisteki kadın da eğer şartlar oluşmuş ise "teşhirci"dir.
Burada da anlaşalım.
Yanlış yerde, yanlış Zamanda Duyar kasmayalım.

Eh, "o kadar konuştun, şu meseleye bir derman olmamışsın Zübük" diyenler de olabilir. Peki, geliyoruz.
videoya bakınca ne görüyoruz? Hiç. Hiçbir şey. Bağıran çağıran bir kadın, onu susturmaya çalışan başka bir kadın ve tahminimce arkadaşları olan ama onlara yardım etmek yerine, sadece video çekmekle uğraşan bir insan(erkek yahut kadın).
Karşı taraf? Sesini işitmediğimiz bir grup özel güvenlik.
Ortada da bir polis.
Bu videodan ne anladık? Yine hiç. Karmaşa. Hepsi bu. Kim haklı? Kim neden haklı? Hiçbirinin cevabı yok. Taciz mi? Yok. Açılan meme mi? Yok.
Tez canlılık eyleyip, tez vakitten insanları suçlamanın manası da yok. Kadın gerçekten orasını burasını açmış olabilir. Ve Yahut güvenlik görevlisi kadını taciz de etmiş olabilir. Bilemiyoruz. Lakin şu var, eğer çevrede birisi rahatsız olduysa ve bunu dile getirdiyse güvenlik görevlisi önce o kadını uyarır, sonra da yasalara göre polise haber verir. Gördüğümüz kadarı ile olan bu. Yani güvenlik ile olan bir mesele yok. Twitler atıp elemana: "salya akıtıyor pezevenk" demeyin. Komik oluyorsunuz.

Neyse, uzatmaya lüzum yok.
Taraflı bir videoya bakarak hükme varmayın. Rezil olmayın. Hepsi bundan ibaret.
Olay da taciz değil, Haberiniz olsun. Bu arada, kadın bağırıp çağırınca bedavadan haklı olmuyor. Hakaret ettiği için ve devlet memuruna zorluk çıkartmaktan suç işliyor. Ayrıca yine hakaretten ötürü tck 125. Maddede belirtilen "Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldırmak" bölümünden dolayı, tacizci diye itham edilen şahıs dilediği takdirde, kadından şikayetçi olabilir. Suçu destekleyen sözlerinizden ötürü eğer mahkeme bunu tasdik etmiş ise 215. Maddeye dayanılarak siz de "suçu ve suçluyu övme" cezasına maruz kalabilirsiniz. Bilesiniz. Hah, fakat kimsenin umrunda olmaz bu bağırış çağırış için sizin ne dediğiniz.
Öyle zırt demeden meriçlikte bulunmayınız, iki artı oy için çığırtkanlık yapmayınız.

Özet: bağıran çağıran bir kadın, karşı tarafta bir özel güvenlik. Bir umuttur yaşamak sözünü ilke edinerek önüne gelene tacizci diyen bir grup berkecan. Ve sözü edilen konu Hakkında hiçbir şey anlaşılamayan bir videomsu.

T: bir adet videoya dayandırılarak öne sürülen bir Twitter haberi.

Edit: yahu, ne anladın da ne eksiledin? Hakikaten acayip kafalar.
Evet, şu videoya bakarak affedersiniz "hiçbir bok" anlaşılmıyor.
Şimdi gidip az ötede duyar kasın. Reziller.