bugün

israil in abdullah öcalanı yakalayıp tc ye vermesi

http://www.milliyet.com.t...98/11/14/dunya/dun01.html

hiçbir şey bilmiyorsan bile "rusya apo" yazsan 1 milyon sonuç çıkıyor.

okumaya üşenirsen bunun belgeseli de çekilmiş, otur onu izle. o dönem ankara'da bulunan yunanistan başkonsolosu, rusya dışişleri bakanı dahil olayda adı geçen herkes tek tek anlatıyor durumu detaylı bir şekilde.

bu kadar üşengeç olmayın.

sizin "korkmaktan" anladığınız ülkeyi dümdüz etmek, bonba atmak olduğu için idrak etmeniz zor olabilir ama ilişkileri tek taraflı kesmek de yeterince büyük bir yaptırımdır.

yeter ki muhatabınıza bunu yapabileceğinizi hissettirin.

boş boş ağzından köpükler saçarak sağa sola atar yapıp, hiçbir yaptırım gücü olmayan türkiye'ye alıştığınız için yabancı gelmesi de normaldir.

sen hatırlamazsın, o dönem tv'lerin reklam kuşaklarında bile bu olaylara atıf yapan yayınlar verilirdi. mesela italya'da saklandığı dönem "makarnanızı temiz tutun" sloganıyla, önce gülen bir bebek, sonra silah sesi ve en son makarnaya kan damlayan bir reklam verilirdi.

italyan ürünlerine boykot yapılacağı korkusuyla pirelli ve fiat gibi markalar korkudan gazetelere tam sayfa reklamlar verir, "biz yerliyiz, burada üretiyoruz" şeklinde kendilerini savunmaya çalışırlardı.

şimdi dünyanın yarısıyla kanlı bıçaklısın, götü boklu tabak çanak firmaları bile sikleyip de kendini savunmaya, ülkedeki varlığını sağlama almaya çalışmıyor.

çünkü onlar sana değil sen onlara muhtaçsın. bırak yabancı yatırımcıya rest çekmeyi, 3 kuruş için götü boklu araplara bile fedailik yapmak zorunda kalıyorsun.

he osmanlı uyanıyor he.

edit: reklamın videosunu bulamadım ama haberi;

http://www.hurriyet.com.t...i-makarna-timeda-39049482

http://www.radikal.com.tr...reklam-ve-boykot-1073560/

http://www.hurriyet.com.t...z-aslinda-turkuz-39048297