bugün

bir üniversite öğrencisinin aylık masrafı

Yaşam tarzı ve olduğunuz şehire bağlı mesela, taşrada okursanız çok az masrafınız olur ama tabi içki ve sigaranız varsa nereye giderseniz gidin yüksek olacaktır.

Ben istanbul'da okudum ilk yıl eve yerleştim yurtta kalmak yerine tek eve çıktım canım sıkıldı ev arkadaşı buldum ev giderleri hariç aylık 4-5 bin tl para harcamışım hesaplarıma göre ama sigara eğlence alkol hepsi dahil oldu daha sonra 2.yıl aylık 2 bine düştü yine 2 ve 3.yıl bu civarda seyir etti ama evde yemek yapmıyordum sürekli dışarıda yiyordum Bu sıra 3. Ev arkadaşı aldık ve çocuk aylık 500 tl ile geçiniyordu ev okula yürüme mesafesinde ve hiç bir zaman dışarıdan yediğini hatırlamıyorum güzel yemek yapıyordu hep birlikte yiyorduk ve bu fiyat aşağıya çekilmeye başladı 4. Yıl ve sonrasında mezuniyet ve hayat sıkıştırmaya başlayınca birikim yapmak istiyor insan öyle olunca şuan aylık belki 750 tl felandır giderim alkol almıyorum sigara masrafım yok tek yaşamaya başladım ev giderleri 1500 tl yi buluyor yani aylık toplam 2000 tl civarı felan. Ama dediğim gibi kesinlikle size bağlı eğer evimde otururum çok içmem sigaram yok diyorsanız 500 tl bile yeter.

Ama size şöyle söyleyim gideceğiniz üniversitenin instagram sayfalarını bulun öğrencilerin açtıklarını oralarda ev arkadaşı arayan ve evini devir eden çok insan oluyor direk onlardan alabilirsiniz evi genelde eşyalı ve okula yakın oluyor siz siz olun acele etmeyin 100 tl fazla verin ama mutlaka okula yürüme mesafesinde ev bulun bu istanbul şartlarında çok önemli uzak bi yer bulursanız zaten yine yol parası felan aynı paraya gelecek.

istanbul avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt tarafında ev tutmak isteyenler mesaj atabilir yardımcı olurum.