bugün

uyduruk hadisler

1980li yıllarda irandan ülkeye sokulmaya çalışılan Türkçe mealli kuranlar yakalanmıştı, tam sayısını hatırlamasam da meallerde solcuların kâfir olduğu yazmaktaymış, buna sorgusuz sualsiz inanacak kişiler var,
hadis hadis diyoruz da bugün şartlarında hadisleri sorgulayacak, hz. muhammed bunu demiş midir diyecek kimse yok mu?
onun hadislerinden en basitlerinden biri " sofraya acıkmadan oturun, doymadan kalkın" az yiyin diyor, bunu desin diye diyetisyenlere tonla para veriliyor, neden bunu dinleyen yok da deve sidiği sorgusuz sualsiz doğru bir hadis denilerek uygulanıyor acaba?
bence sorunun kökeni insanların merak ettiği saçma sapan şeyleri yapabilmek için bahane bulmasında yatiyor, deve sidiğini merak edip içtim dese geri zekalı diyecekler, hadis için içtim deyince dindar diyecekler sanıyor, bunları tartışmak lazım.
hz. muhammedi Kur'an'ı kendisi yazdı diye suçlayanlara da sormak lazım, madem o kadar zekiydi, birbiriyle çelişen hadisleri olur muydu? tabiiki yüzlerce sahte hadis var, kainata indirilen din ama araplar üstün ırk, yok ya, araplıkla ilgili tek bir hadise inanabilirim ki o da ahirette bütün insanlar aynı dili konuşacak anlamında Arapça konuşulacak demiş olması, o zaman hangi dilin konuşulduğunun önemi kalmayacak zaten.