bugün

kerim tekin

şöyle yakışıklıydı, böyle güzel şarkı söylerdi, çok cici bir insandı konularına girmeye gerek duymadığım merhum pop şarkıcısıdır ve zaten hakkında bunların hepsi yazılmıştır. ben başka bir şeyin peşindeyim; rahmetlinin sayesinde büyük bir ders almış ve aydınlanmıştım. sizlere bunu anlatmak isterim.

cici baba şarkısının klibi ekranlarda dönmeye başladığında önce şarkının kalitesiz ama sempatik oluşu, sonra da kerim tekin' in yakışıklılığı dikkatimi çekmişti. ibne olduğum düşünülmesin, hiçbir erkeğe ilgi duymadım lakin adam cidden tanrının boş zamanında yarattığı tiplerdendi. çevremdeki kızlara ' lan ne yakışıklı adam be! hep böyle bir tipe sahip olmak istedim' dediğimde ' aman Lynyrd ( linıııııırd şeklinde uzatarak söylenir), amma abartıyorsun. ayrıca senden fazla bir tarafı yok. zaten şarkısı da berbat' cevabını alırdım. yahu ne alaka; adamla yanyana gelsek güzel ve çirkin filmi çekiliyor sanırsın. egomuzu mu okşadılar, hatunlar inceden bana mı yazıyordu yoksa kerim tekin' in ne derece çirkin olduğuna vurgu mu yapılmaktaydı; halen çözebilmiş değilim.
neyse efendim; aradan zaman geçti ve kerim tekin ikinci albümünü çıkardı. tabii bu süre zarfında imajında da değişiklikler olmuş, saçlar uzamıştı. ayrıca çıkış şarkısı karbeyaz da öncekilerle karşılaştırılamayacak kadar güzeldi. daha iki yıl önce hakkında ' ıyyy iğrenç şarkı', ' vıyyy saçlara bak ne biçim' diye bikbik öttükleri çirkin ördek yavrusunun, zaaarif bir kuğuya dönüştüğünü gören aynı kızlar bu defa ' aaa keriiim, ölürüm sanaaa' diye ağlamaya başlamışlardı. demek ki neydi; harbiden imaj herşeydi ve uzun saçlı erkeklere kadın milletinin gözle görülür bir zaafı vardı. ben de buradan payıma düşeni çıkardım ve o günden sonra hayat felsefemi ' saç var çare var' olarak belirledim. laf aramızda o saçlar sayesinde portföyümüze eklediğimiz şöhretli şahsiyetler bile oldu*. ayrıca bir diğer çıkarımım da şuydu ki; hatun milleti sizin kaşınıza gözünüze takılmadan önce yaptığınız işdeki başarınıza bakmakta. tabii ilk dikkat ettikleri yer popomuzdur fakat bu başka bir entrynin konusu. ondan değil midir ki* kıl oldum abi şarkısı çıktığında tarkan bu ülkenin en nefret edilen kişisiyken sonraları fenomen olmuştur?

son noktayı koyup kendisini ufak çaplı bir efsaneye dönüştüren de kerim tekin' in genç yaşında, şöhretinin zirvesinde olduğu dönemde bir trafik kazasıyla aramızdan ayrılması olmuştur. 27 yaşında ölen yabancı rock starlarına karşı bizim verilecek cevabımız da karagözlümüz kerim' dir. bir de çok acayip gelir bana çektiği tek sinema filminin sonunda arabayla uçurumdan düşerek ölmesi. benzer şekilde göçtü gitti koç delikanlı.