bugün

kur an ın kelime uyumlarındaki sayısal mucizeler

hep aynı klasik itiraz: ''gün kelimesi 365 kez geçiyorsa 6 saat nerede?''

Edip yüksel'in (bkz: üzerinde 19 var) kitabından alıntı yapmak istiyorum:
"Bu konuda başımdan geçen ilginç bir olayı aktarmadan geçemeyeceğim. Kuran'ın büyük matematiksel sistemini göremeyen veya görmek istemeyen beş hoca efendinin imzasını taşıyan 19 Efsanesi adlı kitabın yazarlarından biriyle Cağaloğlu'ndaki Beyan Yayınevi'nde açık bir tartışmaya
girişmiştik. Yarım saat kadar süren tartışmanın sonuna doğru kendisine şunları söyledim: "Açıkça anlaşılıyor ki Kuran'ın 19 sistemine karşı bir alerjiniz var; bu yüzden Kuran'ın matematiksel sistemini inkar etmek için elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Size bir başka matematiksel olayı soracağım. Elinizdeki Kuran Kelimeleri Fihristini (Fuad Abdülbaki tarafından hazırlanan El- Mucem-ül Müfehres Lielfazil Kuranil Kerim'i kastediyorum) açıp "Yevm" (Gün) kelimesine bakınız. Kaç kez geçiyor? Gördüğünüz gibi "gün" kelimesi tekil olarak Kuran boyunca tam tamına 365 kez tekrarlanır. Dikkat edin, 360 değil, 370 değil, tam 365 kez. Yani bir yıldaki günlerin sayısına eşit olarak... Anlam ve sayı arasındaki bu ilişki, rastlantının ötesinde, Kuran'da kasıtlı olarak düzenlenmiş bir matematiksel yapının varolabileceğini göstermez mi?"

Bizim mühendislik öğrenimi görmüş hoca efendi bu soruma beklenmedik bir karşılık verdi: "Bir senede 365 gün değil, 365 gün ve 6 saat var. Hani 6 saat nerede?" Kendisine mantıklı bir cevap
vermenin bir anlamı yoktu. Gün ve saatin ayrı birer zaman birimi olduğunu kendisine anlatmadım. Ayrıca, bir günü 24 saate ayırmanın, yılı 365 güne ayırmaktan çok farklı olduğunu, birinin bizlerin keyfi bir kabulü, diğerinin ise astronomik doğal bir realite olduğunu açıklamadım. Zira, onun, en az benim kadar bu farkı bildiğinden emindim. Ona anlayacağı dilden bir cevap vererek tartışmayı noktaladım: "şimdi anlıyorum ki, Tanrı bir yıldaki 6 saatlik artık zamanı ikiyüzlülerin yaşaması için bırakmış."

ayrıca, Dünya Güneş etrafında 365,25 günde döner; Matematiksel bir işlem olan ''tam sayıya yuvarlama''yı buraya uyguladığımızda 365 eder.

seni ilkokula geri yolluyoruz: http://ortaokulmatematik....yuvarlama/comment-page-1/